Re: Polévky a jiné vychytávky (prosím Angrešta)
Mrazení není špatné, ale je lepší mrazit si "domácí polotovar" a pak to dovařit do plněho jídla. Já mám zmrazené např. syrové masové a játrové knedlíčky do polévky, někdy si předmrazím předvařené luštěniny, pak mám třeba syrové bramborové knedlíky plněné uzeným, syrové švestkové knedlíky...
Tím, jak se to pak ještě dovaří, je to bezpečné z mikrobiologického hlediska (i v mrazáku leccos žije, takže jen rozmrazené zcela hotové jídlo je podstatně horší než polévka od předchozího dne v lednici).
Navíc rozmrazená jídla mají pro mě takovou trochu pachuť, ony se totiž mrazem obvykle deemulgují a to není moc chutné.
Mrazení polévek není problém, akorát to zmrazíš před nalitím smetany/mléka/zavařením knedlíčků/těstovin...prostě v podobě polotovaru maso/zelenino/luštěninového.
určitě je vhodné mít v mrazáku pořád hotové kraničky s kvalitním masovývm vývarem, do něj pak už opravdu můžeš rychle zavařit cokoli.
Když máš malý mrazák, můžeš ho mrazit redukovaný.
Odpovědět