28.11.2012 21:10:06 NovákováM
Re: Podpůrná skupina pro prvovařičku hrachové polévky
placatko, je mi přes 40, jsem Tereza - už ne 33 a připojím se k holkám, co ji dělají dost podobně.
Jaký hrách? Záleží zda dáváš přednost mraženému, konzerovanému nebo sušenému, že všeho lze.
Používám buď z konzervy nebo sušený. Sušený namočím většinou den předem, někdy stačí pár hodin a prostě uvařím ve vodě, s mraženým obdobně.
Pak osmahnu anglickou slaninu, na tom trochu cibulky, přidám vývar z hrachu, větší část uvařeného hrášku
(protože máme rádi i hrášek celý, co plave na hladině, tak si ho dávám stranou).
Anglickou s cibulkou - osmahnutou a hráškem rozmixuju a je zahuštěno, pak už doladím jen vodou, solí, pepřem, přidávám kousek tymiánu, dva a více celých stroužků česneku, dodám uvařený celý hrášek. (celý česnek sní manžel, tymián vylovím)
A pak se může zasypat samotnou osmaženou anglickou, nebo přidat osmažený párek, já přidávám nejradši česnekové krutony a to vše až na talíř.
Variant je nespočetně.
Odpovědět