12.10.2013 14:40:33 Winky
Re: Co dobrého a ne moc složitého z hovězího zadního masa
hovězí nejradši peču v celku. Mám na to takový dobrý litinový pekáč ve kterém to nepřichytává. V něm to na plotýnce zprudka osmahnu (sádlo tu nemám tak na oleji, ze všech stran, tak dvě-tři minutky na každé straně, zpravidla je to nějaký váleček cca 1,5 až 2 kg masa takže to pootáčím tak 4x a zapeču i tu "krátkou stranu" - ten řez). Pak rychle přihodím koření (bobkový list, kmín, sůl, pepř, rozmarýn), pak zaleju horkou vodou (mám připravenou v konvici, dávám klidně litr), rychle přiklopím víkem a šoupnu do horké trouby (tak na 200, už rozpálená). Peču hodinu, pak to omrknu, podleju cca půl/hrnečkem teplé vody, nechám ještě půl hodiny přiklopené, pak odklopím a peču ještě tak půl hodinky.
Mohla by tam být cibule nebo žampiony, ale i bez toho je šťávička moc dobrá. Jíme s rýží a nakrájenou syrovou zeleninou, nebo dělám čínské zelí na sojovce k tomu.
Většinou sníme tak půlku na 1 oběd/večeři, druhou buď dojíme taky tak nebo to studené hovězí krájím na tenké plátky a udělám sendviče (s hořčicí a salátem).
Odpovědět