14.11.2013 22:58:58 Jepepa
Re: co uvařit na mejdan
Já to teda odnikud z internetu nemám, děláváme to doma "odjakživově"...
Tak klidně napíšu...
Pád libovějších bůčků nacpu do "papiňáku" přihodím mrkev, celer, petržel, cibuli, česnek, libeček, nový koření, pepř a bobkovej list, osolím a vařím jak mám čas. Většinou to dělám taky večer nebo v noci tak vařím a mezitím peču

takže to tam na kamnech stojí třeba i tři hoďky na minimální výkon a pak je fakt rozsejpací.
Když dovařím vytahám kosti (jdou samy a opatrně manipuluju aby se mi to nerozpadlo) a nachystám si igelitový pytlíky, který po tý jedný delší straně rozříznu a jsou z nich vlastně takový kapuce. Dovnitř toho pytlíku se snažím rovnoměrně nasypat sůl a papriku sladkou třeba a hodně. Do toho položím bůček a ještě shora posypu taky, aby to bylo celý ze všech stran posypaný paprikou a solí. Zabalím to těsně do toho pytlíku, aby nikde nic neteklo ven, klidně ještě do dalšího igelitu, nebo folie (je to hrozně horký) a dám do chladna..
Co se týče příchutí, tak když mám čas a je jich víc tak to obalím v zeleným pepři, nebo v česneku, nebo v kmínu, nebo v gyrosu atd..dle chutí..
Parádně se to servíruje, jednoduchý a fakt dobrý
Pospala jsem to dost "laicky" tak snad to bude trochu pochopitelný...
Odpovědět