15.11.2013 8:36:41 Senedra
Re: co uvařit na mejdan
Na podzim jsem chystala ( jen na půl dne) občerstvení pro podobný počet lidí. Co šlo, udělala jsem den předem.
Takže jsme měli - boršč ( spíš pro dospělé, ale když jsme přišli zvenku, tak velmi bodnul), upekla jsem kuřecí stehýnka - jen ta malá, dětem akorát do ruky. nejradši je je jen osolím, trochu pepře, kmín, česnek a pokladu anglickou slaninou, ke konci případně posypou trošičkou grilovacího koření, zvažovala jsem ještě sekanou, případně čevabčiči - jde také upéct den předem v troubě. Upekla jsem vánočku a vohrnouše, dopředu nachystala asi tři pomazánky ( česnekovou, vajíčkovou a škvarkovou), dětem jsem ještě namazala nakrájenou bagetku pomazánkovým máslem a vysládala různé varianty šunka-sýr-okurka-paprika...
Můžeš třeba také upéct slanou nádivku jako se peče na velikonoce, jí se i studená.
Kdyby se zdálo, že na ráno bude málo jídla, můžeš udělat pudink - do pekáčku, třeba ze dvou litrů. Já dělám dvoubarenný, nejdřív naliju horký jedné barvy, nechám trochu ztuhnout a pak doliju druhý, když je pudink pořádně vychlazený, tak krájím na kostky, dávám do misek nebo na talířky a zdobím kompotem a piškoty. jednou to děti nějak nevydržely a jen si sedly kolem stolu, každé v ruce lžíci a bagrovaly. Pokud se rozhodneš pro nějaké maso, mohla by sis k němu udělat dopředu bramborový salát a ten pak použít i na chlebíčky. Na palačinky bychs e asi vybodla, jak nejsou čerstvé, tak nechutnají tak dobře apokud nebudeš péc na 3-4 pánvích najednou, tak prostojíš celý den u plotny. Na mísu nasládat ovoce, zeleninu, udělat něco aá švédský stůl, ať si každý nandá, co chce.
Odpovědět