15.11.2013 10:00:33 lampetra
Re: co uvařit na mejdan
Jo, guláš jsem dělala ve velkém teď poprvé, co mám pomalý hrnec, a byl luxusní (zadání znělo "hospodský guláš asi tak pro 30 lidí" - bratrovi ke kulatinám). Všechno maso jsem teda opekla zvlášť a pak jen nechala v hrnci svému osudu.
Svítek vyběhlík - na jeden plech smíchat 4 vejce, 8 lžic hladké mouky, 1/4 litru mléka, špetka soli. Na pekáč dát rozehřát do trouby plátek másla - tak 1 cm, když je tekuté, vyndám plech, rozliju trochu to máslo, naliju materiál na svítek, peču. Udělá veliké a dětmi obdivované boule. Když to dáš na pečící papír, vyleze to do stran a ne do vrchu - zkoušela jsem. Vyndáš to, když je to akorát, péct se musí zprudka - s horkovzduchem peču na 200 a asi 10 minut - musím hlídat, resp. deleguju na děti, navrchu by měl být zlatý, vevnitř takový gumový, přepečený není tak dobrý, ale jasně, že se sní. Někdo ho dělá i na slano, s hráškem.
Odpovědět