15.11.2013 5:20:30 Vítr z hor
Re: co uvařit na mejdan
Ahoj Svynko, co tu strašíš takhle brzo?

Dýňovou nech, je na ni sezóna a děti ji mají univerzálně rády.
Rozšířila bych množství pomazánek a dipů, některé krotké pro děti, jiné pikantní pro dospělé. Navíc Fil píše, že se budou hodit, až půjdou na pomejdanovou procházku. Taky souhlasím s vyškrtnutím palačinek, z toho by jeden dostal křečový žíly, nehledě na ztrátu cenného času.
Někdo psal upéct chleba – sice je domácí nesrovnatelně lepší, ale pokud by to mělo blokovat troubu nebo nervy hostitelky, a pokud jsou hosté fajn kámoši, kteří to zas tak neprožívají, klidně se dá nakoupit průmyslově vyráběný. Nebo i ty housky na hambáče – a těm hambáčům se prosím bude tak jako tak říkat domácí, na jednu hromadu se mrsknou karbanátky, na druhou housky a na třetí posekaná a potrhaná zelenina (klidně jen ledový salát). Pokud však Fil i hosté snesou párky, tak ať si dají (já bych teda asi nemohla, když nechám děti sníst jednou za rok párek, mám hned černý svědomí, asi jako kdybych jim prochlastala a prokouřila prachy na angličtinu – ale děti mají z párku samozřejmě druhý vánoce).
Na tu hromadu na "švédskej" stůl by se hodila i domácí paštička a olivovej chleba...
Odpovědět