12.2.2014 12:19:09 Winky
Re: Upéct kuře s křupavou kůží.
aj, tak zrovna tyhle přepálený, grilovacím kořením úplně zasypaný kousky mi fakt nechutnaj, to je pro mě tak na odření jazyka a bolavej žlučník.
Kuře (klidně naporcované na čtvrtky) umyju, dám do pekáčku (mám jakýsi teflonový) kůží nahoru, pouze podleju trochu vodou (když chci víc sosu, položím kuře na hrubá kolečka cibule, aby maso nebylo tolik ponořené), posolím a pokmínuju - nijak brutálně, spíš decentně (když mám rozmarýn nebo tymián tak přidám, ale muž to moc nechce tak spíš bez bylinek). Trošíčku másla na každou porci masa (fakt málo, když jsem viděla tchyni - jinak skvělou kuchařku - jak na půl kuřete dává půlku tuku Iva, udělalo se mi mdlo), nebo když mám slaninu tak dám plátek slaniny a máslo už ne. Peču zakryté necelou hodinku na cca 200 st, pak odklopím a asi 15 minut dopékám na trošku víc stupňů. Kůžička je křupavá je krásně (u nás ji jim teda jen já a jedno dítě, druhá půlka rodiny ne). Troubu mám docela obyč, elektrickou, bez jakýchkoliv funkcí (krom minutky

).
Odpovědět