20.2.2015 17:19:01 zerat
Re: Domací chleba.
Ještě Beruško, proč jsem začala péct chleba kváskový byla opravdu zvědavost, jaký bude... takže jsem první vyzkoušela pečení ve formě na pečení masa a jelikož byl opravdu takový, že jsme se ho nemohli nabažit, tak jsem teprve koupila ošatku a začala jsem se tomu věnovat dnes a denně. Nemám doma pořádného robota, takže si je hezky hňoucám rukama,- jen s těstem na rohlíky mi pomáhá můj dědeček robot

Potom po chlebu jsem zkusila ty kváskové rohlíky a další bulky... a začala jsem hledat důvody, proč se chci s pečivem vlastně dřít doma. Našla jsem článek na Country Lifu, pak jsem začala přemýšlet nad tím, že vlastně všechno, co v obchodě koupím nějak dál zpracovávám, umývám, škrábu, loupu... jen to pečivo vezmu z regálu a sním ... a s ním sním i spoustu bacilů, protože na rohlíky i ten chleba sahá kdekdo, kontroluje, jestli ten rohlík je křupavý, měkký... takže vlastně s tím rohlíkem člověk sní i další ne příliš žádoucí přidanou hodnotu. Později jsem shlédla to video o moukách... takže mě to jen utvrdilo v tom, že péct doma své pečivo je skvělá věc a hlavně i zdraví prospěšná :-D
Odpovědět