Tak za mě - rozhodně nic smaženého, pro hodně lidí zdlouhavé a stání u plotny namáhavé i normálně, natož na konci těhotenství. Taky bych se vyhnula bramborám, pokud nemáš někoho, kdo je oloupe. Přílohu bych volila nenáročnou - buď jen něco, co se nasype do vody, nebo ten knedlík, pokud máš robota nebo jsi zvyklá zadělávat v ruce (ručně zadělávám několikrát týdně na 1 a 3/4 kg chleba, takže knedlík i pro více lidí mi přijde jak brnkačka). Knedlíky dělám zásadně na páře.
Polévka - vývar bude nejlepší, samotný nebo snadná zavářka - nudle, rýže, kapání, v kuřecím mám třeba ráda vajíčko, uvařit den předem, jen přidat čerstvou zeleninu
Druhý chod - něco dělaného v troubě (maso naložit předem a pak jen šoupnout o trouby) nebo nějaký typ guláše - to jde připravit dopředu a ještě se to rozleží
svíčková, pečené vepřové koleno se zelím, králík se zelím/špenátem a br. knedlík (pokud máš zpracovatele brambor), nějaká ta  drůbež, když se k tomu přihodí zelenina, hned to působí líp (dusit s masem nebo pečená extra vejde-li se to do trouby nebo napařená politá máslem)
Osobně to vždy řeším zvěřinou neb pro většina lidí je to vzácnost sama o sobě a není nutné řešit úpravu (a mám jí plnej mrazák) 

. Ale u dětí, co nejsou zvyklý, to je risk, to je jasný. Dělám jednoduché omáčky nebo něco na způsob guláše a nějaký knedlík nebo obyčejné nočky (mouka, vejce, voda, haluškové síto, do hotových oříšek másla), když to chci rychle. 
Dezert - buď ta zmrzlina nebo třeba nějaký nepečený dort, co lze taky nachystat předem. Nebo nazdobené pudinkové poháry, to taky není moc náročný.