Dětem se fakt experimentem nezavděčíš. Kuřecí řízečky s kaší nebo špagety s kečupem (na určitě zvládneš i boloňské) to můžou jistit. 
Kdybych dělala dětem ty špagety, dospělým bych třeba z mletého udělala chilli con carne (mleté hovězí, česnek, červené fazole z plechovky, kukuřička - začátek dělám na plotně, poté přesunu do trouby a nechám klidně skoro 2 hodiny měknout), s rýží, a/nebo s tortillami (taky koupíš hotové, jen ohřeješ na suché pánvi). K tomu zeleninový salát, nebo talíř s výběrem zeleniny, dip ze zakysanky. 
Jako moučník - pro děti opět něco nenáročného (perník, mramorová bábovka, puding se šlehačkou, zmrzlina), pro dospělé klidně taky.
Teď jsem dělala jeden dobrý mrkvový dort (buchtu, koláč, jak je libo, záleží na tvaru formy, v podstatě je to základn těsto s mrkví 

, chválil ho i můj muž, jenž mrkev v moučníku považoval za cosi nepatřičného:
3/4 hrnku cukru
2 vejce
1/2 hrnku oleje
1 hrnek hladké mouky
1 malý bílý jogurt
1/2 prášku do pečiva
1 lžička sody
1 lžička skořice
4 nastrouhané mrkve (měla jsem celkem velké kusy, má toho být asi 200g)
50g nasekaných ořechů (vlašské, lískové nebo třeba i pistácie)
(přidala jsem i nedojedenou čokoládu z kolekce ze stromečku)
na polevu 1 cream cheese/mascarpone/žervé + 1 polotučný tvaroh, 1 vanilkový cukr, na posyp ještě 50g nasekaných ořechů
Bílky zvlášť na sníh, Žloutky s cukrem do pěny, přišlehat olej, přidat jogurt, pak vše sypké, potom mrkev a ořechy a nakonec sníh. Péct ve vymazané vysypané koláčové formě cca 30 minut na 165st, nechat vychladnout. Na polevu smíchat tvaroh a cream cheese s cukrem, pomazat, posypat ořechy. 
Je to vláčné, dobré. Syn to nejedl 

, dcera si dala pidi kousek a říkala, že je to dobré, dcera sousedky taky pidi kousek a prý výborné 

, u mě v práci chutnal, u muže také (pekla jsem z větší dávky do dvou forem).