Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • Kecací deník:o)))  (3 články)
    Pro naše tajnosti
  • Kontakty  (6 článků)
  • Recepty - jídla  (53 článků)
    Tak sem můžete psát nějaké dobré receptíky na nějaké dobré mňamky:o)
  • Recepty - pečení  (43 článků)
    A sem pište recepty na nějaké dobré koláče, buchty apod.:o)
  • Tabulky  (15 článků)
    Tabulky narození nás a našich dětiček a váhové tabulky dětiček
  • Zajímavé adresy  (10 článků)

[<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 4150 z 137 [Dalších 87 >>] 
 Zahradní senRecepty - pro naše drobečky

1/4 jablka, 5 kapek citronové šťávy, asi 3 cm očištěné mrkve, 1/4 banánu, 4 kapky olivového oleje (pokud je tak 1/2 hrušky)

Jablko (hrušku), mrkev jemně nastrouháme, smícháme s rozmačkaným banánem a citronovou šťávou a oljem

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 22.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablečný ocetRecepty - jídla
Je všeobecně známo, že jablečný ocet je požírač tuků

Proto si dejte 1 polévkovou lžíci do 2 dl sklenice s vodou před spaním a máte zaručeně cca 1 kg za týden pryč!

Více ...
Vložil: Karkulinka dne 22.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Přehled kaší IIIPřikrmování

HAMI

Rýžová – neml., bezlep., bez cukru, od 4.m.

 

Ml.rýžová s meruňkami – bezlep., od 4 m.

Ml. rýžová s banány – bezlep., od 4 m.

Ml.s jabl. Příchutí – od 6 m.

Ml.rýžová s malinami – bezlep., od 6 m.

Ml. kukuřičná ovocná – bezlep., od 8 m.

Ml. rýžová s kukuřičnými lupínky a čokoládou – bezlep., od 8 m.

Ml. rýžová s jahodami a rýžovými lupínky – bezlep., od 9 m.

 

Více ...
Vložil: Li. dne 11.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pár receptůRecepty - pro naše drobečky
Pokrmy z více druhů zeleniny

Vařená mrkev s bramborem

130g oloupaných brambor

20g očištěné mrkvr

50ml vody

2 lžičky oleje

Uvaříme do měkka a propasírujeme, či rozmixujeme.

 

Bramborová polévka

70g 1 středně velký brambor

50g 1 středně velká mrkev

1 žloutek

250 ml vody

½ lžičky oleje

kousek petržele

Umytou, dobže očištěnou mrkev uvaříme do měkka. Vmícháme žloutek, převaříme a propasírujeme. Přidáme olej, promícháme.

 

Zeleninová polévka s brambory nebo rýží

20g mrkve asi 4 cm dlouhý kousek

5g petržele asi 5 cm dlouhý

5g kostka celeru, 1 cm

10g bramboru 2 cm nebo dvě lžíce rýžové kaše

250ml vody

lžička oleje

vše umyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, zalijeme teplou vodou a vaříme doměkka. Propasírujeme, přidáme olej, promícháme.

Když připravujeme s rýží, vaříme ve 300 ml vody a vše zahustíme dvěmi lžícemi rýžové kaše. Až budou vhodné těstoviny, můžete přidat těstoviny. Gregora doporučuje od šestého, já si počkám ještě dva měsíce.

Více ...
Vložil: listopad dne 11.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pár receptůRecepty - pro naše drobečky
Kaše

Rýžová kaše

Připravíme buď z instantní bezméčné rýžové kaše, nebo mléčné, nebo rozvaříme 25dkg rýže v 1l mléka.

 

Rýžová kaše z brokolicí

Uvaříme šest až sedm růžiček brokolice ve vodě do měkka. Propasírujeme. Připravíme porci rýžové kaše a smícháme dohromady. Podáváme teplé.

 

Rýžová kaše s mrkví

Jednu věrší omytou mrkeva očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a v Malém množství vody uvaříme do měkka. Smícháme s rýžovou kaší.

 

Obilné kaše při hypoalergenní dietě

 

Rýžová kaše s HA mlékem

70g rýže

70 ml vody

200 ml HA mléka – podle návodu na obalu připravit

1 lžička oleje

½ lžičky glukopuru

Rýži vsypeme do horké vody a vaříme 5 minut. Pak přilijeme horké HA mlékp a dovaříme na kaši. Kaši můžete přisladit glupokurem., dobře promícháme, a po ochlazení vmícháme olej.

Více ...
Vložil: listopad dne 11.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pár receptů pro začátekRecepty - pro naše drobečky
Příkrm z jednoho druhu zeleniny

Mrkvové pyré
Středně velkou mrkev nakrájíme na kousíčky a uvaříme s málem vody do měkka. Potom propasírujeme ( nebo rozmixujeme ) na hladkou kaši.

 

Bramborové pyré

Středně velkou bramboru oškrábáme, nakrájíme na drobné kousky, důkladně vypereme a dáme vařit do horké vody tak, aby všechny kousky byly ponořené. Vaříme zakryté. Uvařené do měkka prolisujeme ze čtyřmi lžicemi kojeneckého mléka vmícháme do kaše.

 

Brokolicové pyré

Menší růžici brokolice omyjeme a nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do horké vody. Uvařenou pak propasírujeme v hladkou kaši.

Stejně jako brokolicocé pyré připravujeme květákové pyré.

 

Vařená mrkev

50 g očištěné mrkve

50 ml vody

2 kávové lžičky olivového, kukuřičného oleje

Nakrájenou mrkev podusíme do měkka a propasírujeme.

Více ...
Vložil: listopad dne 11.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pár receptů pro začátekRecepty - pro naše drobečky
Příkrm z jednoho druhu zeleniny

Rajská polévka

1 středně velké rajče

300ml vody

1 lžička oleje

Rajče spaříme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, nakrájíme, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Přidáme 1 lžičku oleje, případně jemno nasekanou petrželku. Polévku můžeme zahustit rýžovou kaší (nemléčnou) nebo můžeme rajče povařit s jedním žloutkem.

 

Květáková polévka

1 věrší růžička květáku

1 žloutek

250ml vody

1 lžička oleje

Očištěný květák uvaříme do měkka, přidáme žloutek rozmíchaný s olejem a povaříme.

Více ...
Vložil: listopad dne 11.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kaše IRecepty - pro naše drobečky

Rýžová kaše s čerstvým jablkem

3 lžíce uvařené rýže

asi 80 ml tepl. mléka

1 jablko

2 kapky panen.oleje

Oloupané jablko jemně nastrouháme, vmícháme do teplé kaše připravené z rozmixované rýže a mléka. Zakápneme olejem.

(Vaření rýže: rýži přebereme, 3x propláchneme stud.vodou, zalijeme 2násobným objemem koj.vody a na mírném ohni uvaříme doměkka)

Jáhelná kaše S OVOCEM (bez lepku).

Jáhly propláchneme vařící vodou a ještě vlažnou vodou. Zalijeme je 2jnásobným množstvím koj.vody a vaříme na mírném ohni 8min. Pod poklicí necháme 10min dojít. Horké uvařené jáhly rozmixujeme se stejným objemem um. mléka a ovocem

KUKUŘIČNÁ KAŠE S OVOCEM

150g kukuřičné krupice nebo kuk..mouky hrubé

½ litru koj.vody

½ litru um.mléka

Krupici máčíme 1 hod ve vodě, přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni, dokud se voda zcela nevstřebá. Přidáme mléko a vaříme za stálého míchání ještě asi 8 min.

Kaši je možné rozmixovat s uvařenými švestkami (jablkem), přidat kapku oleje

POHANKOVÁ KAŠE S KOŘ. ZELENINOU

3 lžíce syrové pohanky

200 ml koj. vody

3 lžíce jemně strouhané koř. zeleniny (mrkev, petržel)

5 kapek panen. oleje

špetka majoránky

Pohanku vaříme na mírném ohni asi 10 min doměkka. Vmícháme nastr. zeleninu, majoránku a necháme na vypnuté plotýnce 10 min dojít. Na talíři pokapeme olejem.

Více ...
Vložil: Li. dne 11.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kaše IIRecepty - pro naše drobečky

KAŠE  SE  ZELENINOU

2 lžíce zmraz.špenátu

20 g pórku

4 lžíce uvařené rýže (jáhel, pohanky…)

5 kapek panenského oleje

kojenecká voda

Špenát a drobně nakrájený pórek dusíme na mírném ohni s trochou vody doměkka. Přidáme rýži, promícháme a doplníme olejem.

 

KAŠE Z OVES. VLOČEK A BRAMBOR

2 menší brambory

1 lžíce jemných oves.vloček

150 ml koj. vody

mléko na ředění

5 kapek oleje

Vločky namočíme do vody. Oloupané nakrájené brambory dáme vařit do vody, po chvíli přidáme máčené vločky. Nemícháme, vše vaříme na mírném ohni asi 8 min. Potom rozšleháme a přidáme teplé mléko.

 

POLENTA S PAŽITKOU A JOGURTEM

3 lžíce kukuř. krupice

2 dl koj. vody

3 lžíce jogurtu BIO

½ lžičky sek. pažitky

Krupici namočíme na 1 hod do vody a vaříme za stálého míchání na nízkém stupni 12 min. Před dokončením přidáme pažitku, promícháme a necháme pod pokličkou dojít. Vmícháme jogurt.

Více ...
Vložil: Li. dne 11.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dětské přesnídávkyRecepty - pro naše drobečky

Dětské  přesnídávky

jablka

hrušky
broskve
jabka+ meruňky

švestky

Vhodné jsou dobře zralé plody, aby se nemuselo přislazovat.

.....
Ovoce rozvařit, rozmixovat a zahustit čistou (bez mléka) rýžovou kaší MILUPA. Plnit do horkých přesnídávkových skleniček, ihned zavřít, dát do hrnce vařit (nemusí být ponořené) asi na 10 minut. Potom obrátit dnem vzhůru a nechat stát do druhého dne.

Takhle se velice snadno připraví zdravé přesnídávky bez cukru a dalších přísad. Spolehlivě prý vydrží do dalšího léta.

Více ...
Vložil: Li. dne 11.6.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 40] Poslední články ze všech deníků 4150 z 137 [Dalších 87 >>] 

Upozornění:
Dalších 34 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.