Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • *Ajka 
  • *Anna kari  (4 články)
  • *Anuš  (2 články)
  • *Barunka  (2 články)
  • *Belluška 
  • *Beruška  (1 článek)
  • *Billy 
  • *Blaženka  (2 články)
  • *Blka  (2 články)
  • *Brumlíček  (3 články)
  • *Clari  (1 článek)
  • *Danica 
  • *Danula  (1 článek)
  • *Dany  (4 články)
  • *Diny  (5 článků)
  • *Dorki  (1 článek)
  • *Fazolkaa  (1 článek)
  • *Gingerita  (2 články)
  • *Grem  (2 články)
  • *Helle  (5 článků)
  • *Iva 
  • *Janika 
  • *Janina  (6 článků)
  • *Kamima 
  • *Leník  (1 článek)
  • *Lidulínek 
  • *Lindík s Elčou  (5 článků)
  • *Linnda  (1 článek)
  • *Magazinka  (5 článků)
  • *Manicka  (2 články)
  • *Marcelína  (1 článek)
  • *Markéta L. 
  • *MarkétaP.  (3 články)
  • *Martee  (2 články)
  • *Martina + 3 děti 
  • *Martina s Filípkem  (1 článek)
  • *Martina s Pavlínkou  (2 články)
  • *Maruna  (1 článek)
  • *Medvida 
  • *Misha  (1 článek)
  • *Olík 
  • *Pája s dvojčaty 
  • *Péťa 
  • *Petra + Péťa + Janička  (1 článek)
  • *Petra+Dalibor 
  • *Petule 80 
  • *Rybka  (1 článek)
  • *Schadow  (1 článek)
  • *Sluníčko  (2 články)
  • *Smetule 
  • *Spachmanka 
  • *Starlenka  (4 články)
  • *Terina  (1 článek)
  • *VerčaH  (3 články)
  • *Veronika  (1 článek)
  • *Veroniza 
  • *Voda  (1 článek)
  • *Xanajka  (2 články)
  • *Zdeňa  (2 články)
  • *Zuzka33 
  • *Zuzkabe  (2 články)
  • Info-pleny  (5 článků)
  • Info -kocarky  (4 články)
    Aneb nase zkusennosti/nazory s ruznymi kocarky
  • Kontakty  (16 článků)
  • Porody  (13 článků)
    popisy porodu
  • Pro Brumlicka  (7 článků)
    Nase zpraviccky, myslenky a vubec podpora pro Brumlicka a jeho tezke chvilky
  • Receptíky  (26 článků)
    ruzne recepty pro mlsne jazýcky :-)
  • Recepty pro prcky  (14 článků)
  • Správci správcům  (3 články)
    pro ruzne zpravicky
  • Srazy  (15 článků)
    Kdy, kde, kudy tam a kdo tam bude
  • Šeptem...  (34 článků)
    jen pro přátele (co nemusíme nebo nechceme vykřikovat moc nahlas)
  • Vzkazy od nestíhajících maminek  (2 články)
  • Vzkazy pro spravce  (9 článků)

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 75 [Dalších 45 >>] 
 Knizky a odkazyInfo-kojení
ohledne kojeni

Knizky:

D.Schneidrova: Kojeni - nejcastejsi problemy a jejich reseni, Grada 2002 (dotisky 2003 a 2004)

Odkazy:

http://www.westcoastdhb.org.nz/publications/patientinfo/maternity/bfs1.asp

http://www.paternityangel2.com/Articles/BreastFeedingPosition/brfeedPos2.htm

http://www.babycentre.co.uk/general/8784.html

Více ...
Vložil: červen06 dne 17.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Top-TenInfo-porod
10 nejprekvapivejsich veci po porodu
(dle V.Iovine: The best friends' guide to surviving the first year of motherhood)
Jen pro silne jedince ;-) Prosim, berte s humorem! :-))

10. Jak moc jsem pri tehotenstvi pribrala

9. Jak moc mam velke bricho kdyz odjizdim z porodnice

8. Jak porod a zotavovani se z nej je narocne (a zahrnuje spoustu veci o kterych by clovek radsi nevedel :-) )

7. Jak moc se desim jit jeste nekdy v zivote na velkou

6. Jak mam tluste tvare na vsech fotkach a videu z porodnice

5. Jak jsem si jista, ze uz se NIKDY nebudu chtit milovat

4. Jak bylo od porodnice nezodpovedne nechat toto nadherne a krehke miminko pouze v me peci, kdyz az do vcerejska jsem neumela ani vymenit plinku

3. Jak obtizne je kojeni

2. Jak moc sve dite miluju a obetuju se mu od prvni chvilky

1. Jak mi nikdo nerekl, ze porod boli TAK HROZNE MOC

Více ...
Vložil: červen06 dne 13.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Boží milostiReceptíky

270g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 5 žloutků, 200ml smetany, 2 lžíce rumu, špetka soli, 2 lžíce krupicového cukru, kůra z jednoho citronu, olej na smažení, moučkový cukr na posypání

Mouka se smíchá s práškem do pečiva a uprostřed se udělá důlek. Přidáme žloutky, smetanu, rum,sůl, cukr a citronovou kůru. Vypracujeme hebké těsto, rozdělíme na 4 díly a přikryjeme utěrkou, aby nevyschlo. Každý díl těsta vyválíme na placku a co nejméně podsypáváme moukou. Z těsta vykrajujeme čtverečky nebo obdélníčky a do každého uděláme 2 zářezy.

Ve vyšší pánvi rozpálíme tuk, cca 3 - 4 cm a čtverečky ze všech stran osmažíme.Okapané a vychladlé boží milosti posypeme moučkovým cukrem.

 

 

Více ...
Vložil: Linnda,Anni 12/04,Hela 05/06 dne 7.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kdy volat okamzite pohotovostInfo-porod
Situace, kdy je lepe nelenit a okamzite volat do nemocnice

Kdyz praskne plodovy vak a plodova voda neni cira, ale jde v ni rozpoznat zeleny ci cerny kousek - to je miminkovsky bobek a znamena to, ze miminko je ve stresu.

Kdyz se objevi jasne cervene krvaceni - muze indikovat potize s placentou.

Kdyz lze ucitit ci dokonce uvidet pupecni snuru ve vagine (cord prolapse). Doporucuje se kleknout na vsechny ctyri, hlavu dat k zemi a zadek pekne vystrcit nahoru, aby se co nejvice omezil tlak hlavicky na pupecni snuru. Snazit se drzet tuto pozici i po dobu jizdy do nemocnice. Samozrejme je pak treba pocitat s naslednym cisarskym rezem.
Toto je ale velmi vzacne, zvlast u prvorodicek.
(Pozn. Tato situace hrozi jen pokud odtece plodova voda.)

Více ...
Vložil: červen06 dne 2.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Doby porodniInfo-porod
strucne shrnuti dob porodnich s casy pro prvorodicky
(dle K.Coookie:The Rough Guide to Pregnancy and Birth)

I.doba - pasivni faze (cipek se otvira na 1-3cm) a aktivni faze (cipek se otvira na 10cm); 10h

II.doba - vypuzovaci, rodi se dite; 2h

III.doba - vypuzeni placenty; do 1h pri prirozenem porodu, okolo 10min, pokud se pichne oxytocin

Více ...
Vložil: červen06 dne 2.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KontaktyTabulka - seznam těhulek
Pokud chcete byt pridani, napiste to deniku Vzkazy pro spravce.
Dorki

Kontakty mailik ICQ Telefon
Ajka paloma1@seznam.cz 309-844-325 777 126 453
Barunka moulisovabarca@seznam.cz 306-957-270 -
Blaženka blahova.zuzana@centrum.cz 175-700-940 605 286 846
Clari clari@atlas.cz - -
Dany zoubkovad@email.cz 333-220-105 -
Diny mirsi31@seznam.cz - -
Dorki dorac@atlas.cz - -
Gingerita munrousek@yahoo.com - 776 352 877
Helle zuzkaspalenkova@seznam.cz 270-662-311 -
Jana j.a.n.i.n.a@freenet.de - -
Lindík linda.seborova@centrum.cz 10-058-943 -
Magazinka r_magazu@yahoo.com - 001 413 885 0323
Marcelína mzmeskalova@post.cz 218-064-996 -
Markéta P. marketa@ucw.cz - 603 795 125
Misha misa.forman@volny.cz 159-949-553 -
Péťa tramtarie@centrum.cz - 724 16 17 19
Starlenka starlenka123@seznam.cz 204-906-622 -
VerNika veronika.perglerova@seznam.cz 158-848-376 -
Xanajka jk.mensikova@seznam.cz - -
Zdena zdenka@alexatrade.cz - 775 959 527
Zuzkabe zuzanabendova@seznam.cz 334-331-942 731 154 002
Více ...
Vložil: červen06 dne 28.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Domácí gyrosReceptíky

suroviny: prorostlé vepřové maso, olej, gyros koření, majonéza, bílý jogurt, koření tzatziky, cibule, pita (libanonský chléb), zelí a další zelenina (rajčata, papriky, salát atd.) dle chuti

postup: Smícháme olej s kořením gyros a vepřové maso nakrájíme na větší kousky, připravené maso promícháme se směsí a necháme na hodinu (i déle) uležet do ledničky. Pak maso napícháme na jehlu či otáčecí gril a pečeme v troubě (dle množství masa asi 45min) za postupného otáčení. Mezitím si nakrájíme cibuli (či šalotku) na drobno, smícháme 1:1 bílý jogurt s majonézou a okořeníme tzatzikami (na 250ml tak 2 lžičky). Až je maso hotové, rozpečeme chlebové placky a podáváme případně i s další zeleninou dle chuti. Libanonský chléb má tu výhodu, že se dá vršek odříznout a vše se plní do vzniklé kapsy. Upozorňuji: moc dobré, ale těžké na žaludek! V těhotenství doporučuji konzumovat raději k obědu:-)

Více ...
Vložil: VerNika dne 24.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Těstovinový salátReceptíky

Těstovinový salát

 

1-2 červené papriky, 1/2 okurky,1-2 žluté papriky,těstoviny(já dávám mušličky a nebo mašličky),majolka,zakysaná smetana,dresing,2 vejce na tvrdo, 15 gkg eidamu

Papriky a okurku nakrájet na kostičky,pak přidat nakrájené vejce,eidam ,uvařené těstoviny,majolku,smetanu a dresing..Vše se smíchá a dososolí a opepří.

Dresing používám od Helmans takovej ten Tisíc ostrovů...

Více ...
Vložil: starlenka dne 24.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 chicco londonInfo -kocarky
od te doby, co eli sedela jsme poridili Chicco london winter edition

Bohuzel ho jiz asi nevyrabi, nevim proc, a inovovali ho na C5 ale bez poloovaciho nanozniku. ale i tak, vazi jen 5 kg a to mi naprosto vyhovovalo (nemusel ajsem se doprosovat pomoci pri nastupu do mhd). my meli v cene, fusak, plastenku. kosik je prostorny, polohovani je az do lehu.

Více ...
Vložil: Dany+Eli11/02+Andrejka6/06 dne 17.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Použití lněného semínka a čaje z maliníku před porodem :o)Tipy a rady
čerpáno z http://archiv.neviditelnypes.zpravy.cz/clanky/2002/05/21724_79_0_0.html

5. ZDRAVÍ: Lněná semínka a přirozený porod

Lidová moudrost říká, že len nechá dítě hladce vyklouznout. Dodnes se doporučuje jako přirozená příprava na porod od 34. týdne těhotenství zařadit do jídelníčku nastávající maminky denně lžíci drcených lněných semínek. Ale pozor! Musí se vydatně zapít, jinak působí opačně a dostavila by se nepříjemná zácpa. Len je slabé laxativum a v uvedeném množství nevyvolá průjem, ale upraví stolici, zlepší střevní peristaltiku a zvýší se tvorba poševního hlenu - neklamná známka blížícího se porodu.

Účinek na organismus: Laxativní účinek drogy způsobuje především sliz, který bobtná a změkčuje obsah tlustého střeva. Lněný olej zvyšuje peristaltiku střev. Používá se také jako pomocný lék při vředové chorobě žaludku a dvanáctníku. Linamarin, kyanogenní glykosid, uvolňuje při hydrolýze kyanovodík, který brzdí růst střevních bakterií. Tohoto efektu se využívá při léčbě zánětlivých onemocnění žaludku a střev a při dyspepsii. Lněné semeno se používá vně při léčbě ekzémů, lupénky a suché pokožky.

Použití: Jednotlivá dávka nedrceného lněného semena je 10-20 g. Vždy se musí zapít dostatečným množstvím vody, jinak působí obstipačně! Slizový výtažek pro dětské pacienty připravíme z 10 g drogy, kterou macerujeme při pokojové teplotě v 200 ml vody po dobu 30 minut. Pro dospělé je koncentrace dvojnásobná. Odvar připravíme z 5-15 g drogy, kterou vaříme po dobu 30 minut ve 200 ml vody. Odvar se užívá v množství půl šálku dvakrát denně při vředové chorobě žaludku. Lněný olej je součástí mastí a krémů. Toxicita a vedlejší účinky: Vzhledem k obsahu kyanogenních glykosidů se nemá u dospělých překročit denní dávka dvou polévkových lžic drcených semen. Další význam: Použití za studena lisovaného lněného oleje se dnes opět vrací do našich kuchyní. Jeho použití sahá až do středověku. Mezi běžné pokrmy patřila ještě v 16. století semencová kaše z konopných semínek maštěná lněným olejem.

Maliník obecný Od 34. týdne těhotenství do porodu se doporučuje pravidelně pít čaj z listů maliníku (Rubi idaei folium). Experimenty prokázaly tonizující vliv listů maliníku na hladké svalstvo střev a dělohy.

Účinek na organismus: Kromě výše uvedeného mírní droga podráždění sliznice dutiny ústní, hltanu a trávicích cest. Plody působí potopudně, používají se při horečnatých onemocněních. Fermentované listy maliníku se používají jako náhražka černého čaje.

Použití: Jednotlivá dávka na zápar je 1,5 g drogy. Užíváme 2-3 krát denně šálek.

Toxicita a vedlejší účinky: Vedlejší škodlivé účinky nebyly zjištěny ani při dlouhodobém používání drogy. Listy i plody maliníku proto našly uplatnění v geriatrické i pediatrické praxi.

Další význam: Maliník je důležitou medonosnou rostlinou. Plody jsou chutným a vyhledávaným lesním ovocem. V domácnostech i v potravinářském průmyslu se z nich vyrábějí džemy, marmelády, kompoty a šťávy, želé, likéry a desertní vína. Přidávají se do osvěžujících nápojů, např. do Kofoly.

 

Více ...
Vložil: Olik +Viktorka05/06+mimisek dne 17.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 75 [Dalších 45 >>] 

Upozornění:
Dalších 206 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.