3.4.2013 14:13:12 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13
Re: Tipy na rychlé obědy o víkendu
upřímně - neptala ses na to, ale tohle je docela mazec nezdravý... ale oprostím se od toho a napíšu co dělám já za rychlovky
-české rizoto - uvařím rýži do poloměka a přihodím ji dodusit k zelenině na troše másla nebo oliváče. kořením podle nálady, sypu sýrem, hotovo do 30 minut. část rýže za mě zmákne mikrovlnka a zelenina je hotová hnedka
-těstoviny s omáčkou- chlap i dítě jsou milovníci rychlých zeleninových omáček, takže mám pořád v záloze trochu řapíkatýho celera a cukety, plechovku rajčat ve špajzce - variace jsou různé, základ je cibule na oliváči, opéc cuketku na kousky, přihodit celer, já nemám ráda papriku, ale můžeš i tu, lilek je fajn, já přistrouhávám na jemno mrkev. po chvíli dohodit rajčata z plechovky, kořením oreganem, tymiánem, solí a bazalkou. zlehka podusím aby celer ještě lehce křupal, sypu trochou sýra. ještě můžeš přidat černé olivy na kolečka, můžeš ji udělat s mletým masem alá boloňská, brokolicí. další oblíbená omáčka je brokolice se smetanou a špenát se smetanou, to už je docela kalorická bomba, ale myslím, že pořád ok.
rychlá zeleninová ,,čína,, většinou z kuřecích prsou či stehen s rýží, zelenina dle preferencí, já mám ráda hlavně opět řap.celer, cuketu, hráškové lusky, pórek, trochu hub. maso osmahnout na trošce tuku a pak zeleninu dělej kratší dobu, ať o není rozkydlá šlichta co se zeleninou nemá už co společnýho
kalorická bomba je už z mýho pohledu selská omeleta, kam dávám i třeba kousek klobásky, brambory z předchozího dne atd. vše osmažím a zeleju vejcem, ještě chvíli nechám na plotně a pak hodím pod gril v troubě dojít. podávám se salátem.
Odpovědět