3.4.2013 14:36:50 Radka + 2
Re: Tipy na rychlé obědy o víkendu
Přidávám letní variantu:
Těstovinový salát. Uvařit těstoviny, smíchat s nakrájenými rajčaty, tuňákem z konzervy, bazalkovým pestem, nastrouhaným parmezánem. Nechat vychladit (můžeš to uvařit ten den, co vaříš a druhý den máš hotovo)
Zapečená brokolice (nebo květák): uvařit osolenou brokolici (rozebraná na růžičky je rychleji) – můžeš do vody přidat i pár pokrájených brambor, pak slít, vložit do pekáčku. Smíchat 2-3 vejce, kousky šunky, nastrouhaný sýr (eidam, cokoli máš doma), mléko (cca hrnek), dochutit bylinkami, co zrovna rostou a nechat zapéct cca 20 minut (než to nahoře zahnědne) na 180°C. Vaří se samo, peče se samo.
Polévky si psala, že nejíte – já té brokolice vařím víc, půlku jí pak i s těmi bramborami rozmixuju ve vodě ve které se vařila (trošku vody odleju), pár brambor si nechám na ozdobu, přidám trochu smetany a mám i polívku na večer.
Odpovědět