3.4.2013 15:47:39 lampetra
Re: Tipy na rychlé obědy o víkendu
Když mi teče do bot a nestíhám, zvykla jsem si vařit dvě jídla najednou. Ty přípravné "špinavé" fáze udělám najednou a při jednom špinění kuchyně a jednom stání u sporáku mám uvařená dvě jídla. Druhý den pak třeba jenom dodělám/udělám přílohu. Nakupuju většinou v pátek, ráda vařím z čerstvého, takže třeba v sobotu dopoledne udělám guláš ( k obědu) a namelu maso, upeču sekanou ( na neděli) a karbanátky a "švédské koule" do mrazáku. V neděli jenom uvařím brambory na kaši k sekané. POlévku uvařím taky v sobotu, jíme i dva dny. Třeba by to pro tebe bylo schůdné. Jo, taky vařím větší množství - cca 8-10 porcí najednou, dědovi nosíme kastrůlky, přebytky vakuuju na pondělí a úterý pro sebe na oběd, případně ten guláš s jinou přílohou k večeři. To je jen jako příklad, ale tyhle dvoj až trojboje vařím většinou.
Odpovědět