Re: Jáhly a ovoce - jak to uvařit dobré?
Než Tescomu, to už bych brala radši IKEA. Tescoma je navoněná bída.
Ale opravdu potřebuješ sadu? V sadách jsou jednak většinou i velikosti, které člověk nevyužije, jednak některé firmy mají lepší hrnec, jiné pánve...
Cenová výhodnost sad je často jen zdánlivá.
A ani obvykle člověk nepotřebuje tolik kusů. Ideál jsou 4 hrnce o průměru dna odpovídajícím velikosti plotýnek na sporáku. Nemůžeš dát na sporák najednou víc než 4 (ev. někdo má pětiplotýnkovku) hrnce. Pak je fajn mít ev. 1 - 2 "záložní, že třeba uvaříš brambory, stáhneš je ven vychladnout a zatím tam dáš hrnec s polévkou.
Ale celkově většina lidí točí 3 - 5 hrnců a zbytek sady chytá prach. Zvlášť, pokud je v sadě něco s průměrem neodpovídajícím zrovna Tvé velikosti plotýnek.
Cľověk navíc užije i typově různé nádobí - na rychlé uvaření špaget nejlíp nerez, ale na pomalé dušení masa zas litinu (tu mám mmch z IKEA a je super), výborné nádobí, které jde na sporák i do trouby, je třeba BES (s modrým smaltem uvnitř, asi ho znáš)....
To takhle těžko říci, prozkoumej své kuchyňské zvyklosti a kup si hrnce podle toho, co fakt užiješ. Těžko budeš měnit systém vaření, když v sadě budou nešikovné velikosti.
Odpovědět