Re: Jáhly a ovoce - jak to uvařit dobré?
http://www.kuchynka-shop.cz/product.php?hor_menu=1&id_category=2307&id_product=1804 tyhle myslím - jsou těžší, ale ne tak těžké, jako klasické litiňáky (klasický litiňák mám z té ILEA, je skoro jak Creuset)
Tyhle české s modrým smaltem bývaly vždy velmi kvalitní s dlozhou životností a sice ne levné, ale taky ne brutálně drahé (a ne, nemám u nich akcie

)
Já sama používám nádobí z vyšších cenových kategorií, ale tyhle modré jsou jedno z levnějších nádobí, které mi také vyhovuje.
Samozřejmě, že se v nich musí občas míchnout vařečkou, ale oproti nerezi se chytají mnohem méně. Samozřejmě oproti teflonu se chytají více.
Logicky se méně chytají hrnce, které jsou ze silnějšího materiálu )tedy těžší), protože je v nich rovnoměrnější rozvod tepla a zvlášť na plynu, kde i při používání rozptylovacích plotýnek je v hrnci "připakovací kruh" nad tím hořákem. tam opravdu čím silnější dno, tím lépe. Nerezové hrnce mívají dno často tenké. Pokud bys měla nerez se silným dnem, tak se taky bude chytat výrazně méně. )
Odpovědět