|
Všechny naše deníky
|
-
Kecací deník:o)))
(3 články)
Pro naše tajnosti
|
|
|
-
Recepty - jídla
(53 článků)
Tak sem můžete psát nějaké dobré receptíky na nějaké dobré mňamky:o)
|
-
Recepty - pečení
(43 článků)
A sem pište recepty na nějaké dobré koláče, buchty apod.:o)
|
|
-
Tabulky
(15 článků)
Tabulky narození nás a našich dětiček a váhové tabulky dětiček
|
-
Zajímavé adresy
(10 článků)
|
| |
|
[<<Předchozích 90] Poslední články ze všech deníků 91 až 100 z 137 [Dalších 37 >>]
|
| Sýrové koule,kouličky | Recepty - jídla |
|
4bílky, 200g tvrdého sýra, 50g hladké mouky, mletý pepř, sůl, tuk
Jemně nastrouhaný sýr vmícháme do tuhého sněhu z bílků současně s kořením a trochou soli. Z husté směsi uděláme kuličky, obalímeje v mouce a usmažíme na rozehřátém tuku.
U Šplechťule se to jí k obalovaným topinkám, dušený zelenině, nebo jen tak s chlebem |
| Více ... |
| Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 5.3.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Řízek v těstě | Recepty - jídla |
|
400g vepřové kýty, mletý pepř, sůl
Těstíčko: 600g brambor, 120g hl. mouky, 1dl mléka, 1 vejce, česnek, majoránka, mletý pepř, sůl
Nakrájíme řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zoloupaných jemně nastrouhaých brambor, mouky, vejce, mléka, utřeného česneku, majoránky, pepře si připravíme těstíčko. Na pánvi rozehřejeme tuk, naneseme vrstvu bramborové směsi asi přes půl cm silnou a rozetřeme do velikosti řízku. Na to šoupnem řízek a nanesem opět vrstvu těstíčka. Smažíme po obou stranách. Jíme k tomu zeleninu
|
| Více ... |
| Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 5.3.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Katův šleh - to sice každý zná, ale co kdyby | Recepty - jídla |
|
400g vepřové kýty, 60g tuku, 3cibule, 80g kečupu, feferonky, sterilované kapie, sterilované okurky, sůl
Kýtu nakrájíme na širší nudle, osmahneme na tuku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, společně osmahneme,podlijeme menším množstvím vody, přidáme nakrájené fefernky, kapii, kečup, okurky a krátce podusíme. Osolíme a jíme s chlebem, houskou.
|
| Více ... |
| Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 5.3.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
600g vepřových jater, 150g žampionů, tuk, 3 cibule, 1,5 dl smetany, pepř, majoránka, sůl
Játra nakrájet na silnější nudle, které opečeme na pokrájené cibuli s tukem. Okořenit. Pak zalijeme smetanou a přidáme pokrájené žampiony. Když už jsou játra měkká dokořenit dle chuti a sníst s hranolkama nebo bramborama nebo pečivem, nebo čím chcete :o)))))))))) |
| Více ... |
| Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 5.3.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Karibský krém | Recepty - pečení |
|
| Výborná věc z ananasového kompotu Je k tomu potřeba plechovka ananasového kompotu (570 g), 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr, šťáva z půlky citronu a 250 ml šlehačky.
Ananas scedíme a necháme okapat. Potom jej pečlivě nakrájíme na drobné kousky. Šťávu z ananasu nalijeme do odměrky, přidáme k ní citronovou šťávu a doplníme do 1/2 litru vodou. Přisypeme vanilkový cukr, pudinkový prášek a uvaříme. Do vlažného pudinku zamícháme nakrájený ananas a dáme vychladnout. Nakonec zlehka vmícháme do tuha vyšlehanou smetanu a dáme do lednice ztuhnout. |
| Více ... |
| Vložil: listopad dne 24.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rajčatový (nezdravý) salát :o) | Recepty - jídla |
|
| Moooc dobrá večeře Nakrájíme rajčata, cibuli, šunku, vejce uvařená natvrdo a vše smícháme s domácí majonézou. Osolíme, opepříme a podáváme s bílým pečivem. |
| Více ... |
| Vložil: listopad dne 20.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
400g hladké mouky, 400g kysaného zelí, 80g tuku, kmín, mletý pepř, sůl, tuk na plech
mouku prosijeme na vál. Přidáme vymačkané, pokrájené kysané zelí, změklý tuk, sůl, pepř, kmín a vše propracujeme v těsto. Z něho potom vyválíme plát asi 5 mm silný, ze kterého vykrajujeme placičky nebo obdélníčky a na vymazaném plechu je upečeme dozlatova. |
| Více ... |
| Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 20.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Vepřová pečeně s jablky a brusinkami | Recepty - jídla |
|
| Tento recept je původně vánoční jídlo. Ale je to taková mňamka, že si ji dopřávám častěji než jen 1x za rok. A přitom geniálně jednoduché! Nedá se na tom nic zkazit a před návštěvou se blýsknete! ;o) Vepřová pečeně s kostí (nebo bez), sůl, pepř, Rama Coulinesse, červená jablka, brusinkový kompot, červené víno (nemusí být)
Maso vykostíme, osolíme, opepříme a i s kostmi vložíme do pekáčku. Potřeme Ramou a 15 minut zprudka zapečeme v troubě. Pak podlijeme horkou vodou, stáhneme teplotu, přiklopíme a cca 40 minut za podlévání pečeme. Pak přidáme jablka zbavená jadřinců a naplněná brusinkami a pečeme do změknutí jablek (pozor, aby se úplně nerozpadla). Šťávou, kterou pustí brusinky ještě poléváme maso, dostane krásně karamelovou barvu, báječnou chuť a krásnou kůrčičku. Ve finále podlejeme 1 dcl vína a necháme 10 minut odležet v troubě.
Maso naporcujeme a podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Mňam! |
| Více ... |
| Vložil: Severka + P 14 + L 10 + N 8 dne 19.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Šafářské závitky po Ševětínsku | Recepty - jídla |
|
150g tvrdého sýra, 6 plátků šunky, 60g másla, 30g hladké mouky, 1/2 šálku smetany, 1 konzerva sterilizovaného hrášku (nebo kukuřice, nebo jakékoliv drobné zeleniny), 1 žloutek, petrželová nať, sůl.
Dva plátky šunky jemně nasekáme, sýr nastrouháme na hrubo. Z části másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme smetanou, přidáme žloutek a smícháme se sýrem a šunkou. Podle chuti přisolíme. Touto směsí potřeme zbylé plátky šunky a svineme. posypeme zbylým sýrem a dáme do zapékací misky asni na 10 minut do trouby. Hrášek scedíme, doplníme máslem a prohřejeme. Na ohřátém talíři upravíme závitky, přidáme k nim hrášek a posypeme pokrájeným petrželem. Dobrý je to s bramborovou kaší.
Pozn. Tohle je tak na dvě porce, pro mého muže na jednu. |
| Více ... |
| Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 17.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kotlety na šlehačce | Recepty - jídla |
|
Potřebujeme : vykostěnou kotletu na plátky podle potřeby(může být i kuřecí nebo krůtí, ale jmenuje se to Kotlety...), syrové brambory na plátky (dávám na každého skoro 2x tolik, co na normální porci-ono se to sní), 1-2 šlehačky, sůl, pepř
Do zapékací, nejlépe skleněné mísy-je vidět, jestli je potřeba dolévat šlehačka- pokládáme vrstvy brambor, ty solíme, podle chuti i pepříme, radši pepřit každou druhou, jinak je to pálivé, před posledními dvěma vrstvami dáme maso, brambory upravíme, aby maso nekoukalo a nevysušovalo se, přiklopíme a pečeme tak půl hodiny v troubě. Kontrolujeme tu šlehačku, jestli není potřeba dolít, aby se to nepřipékalo. Potom odklopíme a pečeme ještě tak 15minut dozlatova.
Dělám je i bez masa, ale to použiju víc koření, třeba Sůl na pečené kuře Kotányi, přidám taky třeba cibuli nebo i česnek... Už jsem to dělala i s houbama, rozinkama a čevenou paprikou na kostičky, bylo to taky moc dobrý. Dá se to potom jíst jako příloha, ale my to máme rádi i samotné.
|
| Více ... |
| Vložil: rain dne 17.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 90] Poslední články ze všech deníků 91 až 100 z 137 [Dalších 37 >>] Upozornění: Dalších 34 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|