Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • Kecací deník:o)))  (3 články)
    Pro naše tajnosti
  • Kontakty  (6 článků)
  • Recepty - jídla  (53 článků)
    Tak sem můžete psát nějaké dobré receptíky na nějaké dobré mňamky:o)
  • Recepty - pečení  (43 článků)
    A sem pište recepty na nějaké dobré koláče, buchty apod.:o)
  • Tabulky  (15 článků)
    Tabulky narození nás a našich dětiček a váhové tabulky dětiček
  • Zajímavé adresy  (10 článků)

[<<Předchozích 80] Poslední články ze všech deníků 8190 z 137 [Dalších 47 >>] 
 Kávový dezertRecepty - pečení
Levnější a jednodušší varianta Tiramisu, ovšem ne tak dobrá jako pravé Tiramisu

Ušlehejte tři žloutky se třemi lžícemi moučkového cukru. Přidejte tři Lučiny s trochou rumu (podle chuti). Do vzniklé pěny lehce zamíchejte jednu ušlehanou šlehačku. Uvařte silnou kávu. V té máčejte piškoty. Piškoty vyskládejte v míse. Na ně navršte část krému. Dále pokračujte piškoty, krém atd. Zakončete krémem. Ten lehce posypte kakaem a celou mísu dejte na několik hodin do ledničky.

Více ...
Vložil: listopad dne 18.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 maso ve šlehačceRecepty - jídla
Nalijeme trochu šlehačky na pekáč, poklademe osolenými , opepřenými a naklepanými plátky vepřové krkovice. Zalijeme zbytkem šlehačky a hustě zasypeme strouhaným sýrem. Necháme péct. Maso je hotové, když sýr po vrchu zezlátne. Ničím nepodlévat!

Více ...
Vložil: Besmi dne 16.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čokoládová pěnaRecepty - pečení

1 l. šlehačky, 350 g. hořký čokolády, 2 vejce.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Do teplé (ne horké) čokolády vmíchat 2 žloutky, sníh z bílků a šlehačku. Šlehačka musí být ušlehaná ne moc do tuha, spíš tak na 3/4.  Musí se pracovat rychle jinak ta čokoládu ztuhne v jednu hroudu.  Pak se to celý nechá ztuhnout v lednici.

 

Více ...
Vložil: Ja a zase ja dne 15.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 HermelínkaRecepty - jídla

Rychlá pomazánka: hermelín nakrájet na kostičky,šunku taky,přidat pórek, ale jen tu bílou část, ty košťály ne, nadrobno nakrájet. Do toho majonézu, sůl a pepř.   Hotovo! :-)))

Více ...
Vložil: Ja a zase ja dne 14.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 pudinkový koláčRecepty - pečení

Listovým těstem vyložíme formu na dost nebo ještě líp malé formičky na dortíčky. Zvlášť uvaříme van. puding a po uvaření do něj zamícháme tvaroh, přimícháme jahody,r ybíz nebo borůvky( může i mražený, předem nerozrazovat), přidáme cukr podle chuti a tuhle směs nalijeme na těsto. Pečeme do hněda. Krájí se až absolutně studenej, jinak se rozpadá. V malých formičkách je to lepší, nemusí se krájet a jen se vyklopí, líp to drží a ozdobený šlehajdou,kouskem kiwi to vypadá mooc  dobře!

Více ...
Vložil: Ja a zase ja dne 13.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlé rakvičkyRecepty - pečení

Žloutek šleháme el.šlehaček s krupicovým cukrem, podle potřeby dosypáváme cukr.  Šlehá se do běla, mělo by to být trošku tužší, plníme formičky na rakvičky nebo košíčky,pečou se při vysoké teplotě. Samozřejmě nahoru pořádnej kopec šlehačky (po vychladnutí, jinak se roztýká).

Více ...
Vložil: Ja a zase ja dne 13.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlé tvarohové knedlíky s jahodamiRecepty - jídla

300g měkkého tvarohu, 150g hrubé mouky, 1 vejce, sůl, 600g čerstvých jahod, strouhaný tvaroh na posypání, máslo

 

měkký tvaroh smíchame s moukou, přidáme vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát, nakrájíme na čtverce, do každého vložíme očištěnou jahodu a zabalíme. Vaříme v osolené vodě :o))

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 12.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jáhlový nákyp s ovocemRecepty - jídla
Na 1 porci: 3/4 dcl jáhel a 2,5 x tolik mléka a 1 lžíce cukru. Dále ovoce (čerstvé nebo kompot), nejlíp nějaké výraznější chuti (já mám nejraději meruňkový nebo borůvkový kompot), ml. skořici, rozinky, podle chuti kokos, mandle, oříšky..., máslo.

Jáhly dáme na husté síto a pořádně prolijeme vařící vodou (jinak můžou být hořké). Jáhly se taky se nesmí dlouho skladovat. V hrnci uvaříme z mléka, jáhel a cukru kaši. Pokud je hodně hustá, přimícháme ještě mléko. Pekáček vymažeme máslem a  vysypeme (já kokosem), dáme jednu vrstvu jáhel, ovoce, na to skořici (tu dávám jen k těm meruňkám), rozinky, mandle, oříšky, kokos... co dům dá a co kdo rád. Pak zase vrstvu jáhel. Můžeme zalít šťávou z kompotu, vsákne se. Poklademe plátky másla a zapečeme.

Je to vlastně stejné jako u rýžového nákypu. Kdo chce výživnější verzi, může do kaše přimíchat žloutek a ušlehané bílky, bude to nadýchanější, ale není potřeba.

Více ...
Vložil: Severka + P 14 + L 10 + N 8 dne 10.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sýrové koule,kouličky Recepty - jídla

4bílky, 200g tvrdého sýra, 50g hladké mouky, mletý pepř, sůl, tuk

 

Jemně nastrouhaný sýr vmícháme do tuhého sněhu z bílků  současně s kořením a trochou soli. Z husté směsi uděláme kuličky, obalímeje v mouce a usmažíme na rozehřátém tuku.

 

U Šplechťule se to jí k obalovaným topinkám, dušený zelenině, nebo jen tak s chlebem

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 5.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 JátřinecRecepty - jídla

600g vepřových jater, 150g žampionů, tuk, 3 cibule, 1,5 dl smetany, pepř, majoránka, sůl

 

Játra nakrájet na silnější nudle, které opečeme na pokrájené cibuli s tukem. Okořenit. Pak zalijeme smetanou a přidáme pokrájené žampiony. Když už jsou játra měkká dokořenit dle chuti a sníst s hranolkama  nebo bramborama nebo pečivem, nebo čím chcete :o))))))))))

Více ...
Vložil: šplechťule, Marek 10/03 dne 5.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 80] Poslední články ze všech deníků 8190 z 137 [Dalších 47 >>] 

Upozornění:
Dalších 34 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.