|
Všechny naše deníky
|
-
INFORMACE O NÁS
(17 článků)
|
-
knedlíky
(4 články)
jak která vaříme které knedlíky
|
|
-
pití
(1 článek)
nápoje s alkoholem i bez, kdo co má rád a co komu chutná :-)
jak to vyrobit doma
|
-
polévky
(11 článků)
jaké máme rády a vaříme
|
-
sladká jídla
(1 článek)
i k obědu nebo večeři můžem mít něco sladkého
|
|
|
-
slané dobroty
(4 články)
na rychlé pohoštění nebo na oslavy, osvěčené recepty
|
-
vánoční cukroví
(15 článků)
a jiné drobné sladké pečivo vhodné pro různé příležitosti
|
| |
|
[<<Předchozích 70] Poslední články ze všech deníků 71 až 80 z 80
|
| DROBENKOVÁ BUCHTA | sladké dobroty pečené |
|
1 hrnek cukru (může být i kystal) 2 hrnky polohrubé mouky 1 Hera nebo máslo 1 prdopeč :o) 4 vajíčka (kdo má raději bublaninu, může dát 5) trocha mléka dle potřeby
Z mouky, cukru a hery uděláme drobenku, hrníček drobenky odebereme. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, špetičku soli, promícháme a přidáme vejce. Pokud je těsto moc tuhé, přidáme trochu mléka. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, nasypeme sezonní ovoce, posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě do zlatova.
|
| Více ... |
| Vložil: macinam dne 22.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Těsto: 2nakrájené rohlíky, 1hrnek hrubé mouky, trochu prášku do pečiva, 1hrnek mléka, 2celá vejce, 1lžička soli. Vše smíchat. Dělám to ve 1/4l hrncích (např.Nescafé).
Hrnky vymazat olejem a do poloviny naplnit těstem.
Dávají se do kastrolu s vroucí vodou, voda sahá tak do 1/2hrnku,při bublání nesmí natéct do hrnku. Vaří se 30min. Tato dávka je na 4 hrnky |
| Více ... |
| Vložil: nervni dne 21.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY | knedlíky |
|
uvařené brambory (ve šlupce, ale klidně i loupané, pokud zbudou), prolisuju nebo postrouhám (v robotu je to rychlejší), přidám hrubou mouku (někdo dává polohrubou) a osolím, může se dát vajíčko, ale nedoporučuju, těsto pak řídne a musí se dát víc mouky a knedlíky sou tužší
udělám s toho co chcu, knedlík, šlíšky, plněné ovocem...
vaří se ve vodě, podle velikosti 5-20minut
šlíšky-válečky asi 1,5x4cm škubánky-jak se mi povede ;-) jak vyplavou, ještě chvílu nechám (asi 3min)a vytáhnu ovocné, masové-jaké máš ráda, já plním jen švestky nebo uzené, jak vyplavou, vařím asi 5min, otočím a znova 5min přílohové knedlíky-dělám, váleček jako kynuté knedle, ale nenybydou, vařím asi 10min po jedné straně a 10 po druhé
|
| Více ... |
| Vložil: nervni dne 21.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| bulharské závitky | masové recepty |
|
ZÁKLAD:1/2 kg mletého masa, rýže(asi 2dcl nevařené), 1/2 cibule, sůl, pepř, zelí ZÁLIVKA:zakysaná smetana, balkánský sýr, rajčatový protlak, může být i kysané zelí(nakrájené a proprané) VYMAZÁNÍ:1 1/2cibule, olej1) 1 1/2cibule najemno nakrájíme a osmažíme na oleji, tím vymažeme pekáček nebo zapékací misku
2)maso + jemně krájená 1/2cibule + vařená rýže + sůl + pepř - smícháme dohromady
3)malou hlávku zelí trochu ovaříme nebo spaříme (líp se odlupují jednotlivé listy), ty pak plníme masovou směsí, balíme a vkládáme do pekáčku těsně vedle sebe
4) kysanou smetanu + strouhaný balkánský sýr + rajčatový protlak smícháme dohromady (kdo má rád, může si přidat i kysané zelí)
zalejeme a pečeme asi půl hodiny při 225°
podáváme s chlebem
moje obměna:
do masa sem nedala pepř-nepoužívám ho vůbec-a na zálivku sem použila kysanou smetanu,. kečup, trochu soli a dvě vejce a podávala sem s bramborama, hodí se k tomu jednoduchý zeleninový salát nebo syrová zelenina |
| Více ... |
| Vložil: macinam dne 14.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Hrníčková buchta se žmolenkou | sladké dobroty pečené |
|
suroviny : 1 hrnek cukru 2 hrnky polohrubé mouky 1/8 hery nebo másla prášek do pečiva 2 vejce trochu mléka
zpracování: - do mísy dáme cukr, mouku a rozpuštěný tuk - uděláme jako žmolenku - část odebereme (na posypání) - do zbytku přimícháme vejce, prášek do pečiva a naředíme mlékem, aby to šlo nalít do formy - vlijeme do vymaštěné a vysypané formy (pekáčku) - dáme na to ovoce popřípadě tvarohovou náplň - posypeme žmolenkou toť vše.
|
| Více ... |
| Vložil: LenkaVa dne 1.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Omáčka na špagety (co dům dal) | masové recepty |
|
suroviny: maso – jakékoli cibulka vývar kečup mražená nebo sterilovaná kukuřice, hrášek a červené fazole sůl, špetka červené papriky příloha: špagety, jiné těstoviny, brambory
Na zesklovatělou cibulku dát orestovat maso, zalít vývarem, trochu kečupu, zahustit hl.moukou nebo chlebem. Na konci přidat zeleninu a fazole (již nevařit) a trochu másla na zjemnění.
|
| Více ... |
| Vložil: LenkaVa dne 25.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
| ZVLÁDNE ÚPLNĚ KAŽDÝ A JSOU MOC DOBRÉ suroviny: listové těsto, 1vejce, mák nebo sezamové semínka (možno i jiné dobroty na posypání)
postup: listové těsto rozválíme na placku, potřeme rozšlehaným vajíčkem a hustě posypeme semínky nebo mákem, rádýlkem rozkrájíme na tyčinky (dlouhé, sylné, jak kdo chce), přendáme na plech a upečeme v mírně rozpálené troubě do zlatova
|
| Více ... |
| Vložil: nervni dne 25.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
| je to vpodstatě stejné jako bramboráky suroviny: cuketa, česnek, majoránka, mouka hladká, vajíčka, sůl
postup: cuketu(y) okroužláme, vabereme jádra a nastrouháme na hrubo, trochu je prosolíme a necháme chvíli odležet, jak pustí šťávu, tak je vymačkáme. potom přidáme všechny ostatní přísady, smícháme těsto jako na bramboráky a smažíme tenké placičky na rozpálené pánvi
je možné je udělat napůl z cukety a napůl z brambor, samotné jen z cuket sou ale mnohem jemnější a počítejte, že se jich sní mnohem víc, ale sou lehké a snadno stravitelné |
| Více ... |
| Vložil: macinam dne 24.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| BAREVNÝ TÁČ | sladké dobroty pečené |
|
řidší kynuté těsto roztáhneme nebo rozválíme na vymazaný plech, poklademe několika druhy různobarevného ovoce v šikmích pruzích, posypeme posypkou a upečeme, když se krájí na kostky, sou krásně pruhované a barevné |
| Více ... |
| Vložil: macinam dne 24.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| PIŠKOT SE SKLENĚNÝM OVOCEM | sladké dobroty pečené |
|
TĚSTO: polohrubá mouka, prášek do pečiva, cukr, 4vajíčka, vanilkový cukr, (mléko), olej
NÁPLŇ: kompotované ovoce (předem necháme okapat) nejlépe meruňky, nebo čerstvé -nejlíp jahody, 1/5l ovocné šťávy, 2 vanilkové pudinky a 2-3lžíce cukru
vajíčka s cukrem, vanilkovým a olejem vyšleháme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva (asi 1/4kg) a smícháme, pokud se nám zdá těsto příliž hustém tak můžeme naředit mlékem a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech (lepší je vyložit pečícím papírem) a pečeme při asi 180°C dokud se neodlepuje od krajů
povychladnutí na povrch poklademe kompotované nebo čerstvé ovoce a zalijeme pudinkem s ovocné šťávy |
| Více ... |
| Vložil: macinam dne 24.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 70] Poslední články ze všech deníků 71 až 80 z 80 Upozornění: Dalších 17 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|