Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • INFORMACE O NÁS  (17 článků)
  • knedlíky  (4 články)
    jak která vaříme které knedlíky
  • pití  (1 článek)
    nápoje s alkoholem i bez, kdo co má rád a co komu chutná :-) jak to vyrobit doma
  • polévky  (11 článků)
    jaké máme rády a vaříme
  • sladká jídla  (1 článek)
    i k obědu nebo večeři můžem mít něco sladkého
  • slané dobroty  (4 články)
    na rychlé pohoštění nebo na oslavy, osvěčené recepty
  • vánoční cukroví  (15 článků)
    a jiné drobné sladké pečivo vhodné pro různé příležitosti

[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 6170 z 80 [Dalších 10 >>] 
 Hráškovápolévky

Budem potřebovat:konzervu hrášku,brambory ,mrkev,bujón,česnek, majoránku,jíšku.

Do hrnce z vodou dáme bujón ,brambory a mrkev a ten hrášek a vše uvaříme do měka.Pak zahustíme jíškou rozmixujeme a přecedíme.Dochutíme česnekem a majoránkou.

Kdo má rád opečené houstičky.Tak dá na plech nakrájené houstičky s kouskama másla.A dá na plnej výkon do trouby .Za chvilnku je hotovo ,ale musí se to hlídat houstičky se rychle spálí.

Ať vám chutná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Více ...
Vložil: Holajda/Jiřinka98 a dvojčata02 dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Lilek ,cuketa.bezmasé dobroty
Příloha k masíčku dělané nejlépe na grilu.

Tento recept je hrozně jednoduchej ,ale rodině moc chutná. Dělá se z cukety nebo z lilku.lilek je o trošičku chuťově lepší. Nakrájíme lilek nebo cuketu na kolečka ,kolečka obalíme v pol.mouce a smažíme na oleji. Na osmažené dáme tatarku z česnekem a nahoru nakrájíme nať z cibulky. Dobrou chuť.

Více ...
Vložil: Hana + 3 dětičky dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 CHLUPATÉ KNEDLÍKYknedlíky

Potřebujeme: brambory, 1 vejce, sůl, polohrubou a hrubou mouku Nastrouháme asi 8 větších brambor, osolíme, vmícháme vejce, polohrubou a trochu hrubé mouky, až vznikne hustší těstíčko. Lžící vykrajujeme knedlíčky a vkládáme do vařící osolené vody (zkusím jedene nebo dva a když se to ve vodě rozsypává, přidám mouku). Vaříme asi pět minut, když vyplavou na povrch, ještě chvilku povaříme.

Více ...
Vložil: Brunhilda dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čertybezmasé dobroty

Na čerty potřebujem klasické bramborákové těsto ,ale přidáme kypřící prášek.

A smažíme na větším množstvím oleje jde to i ve fryťáku.Nabíráme jen mezi dvě lžíce a hned házíme do rozpáleného omastku.Nafouknou se z toho takové střapaté koule.

Moc dobré jen k vínu a nebo i k tomu guláši na divoko.

Více ...
Vložil: Holajda/Jiřinka98 a dvojčata02 dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Česnečka I.polévky

suroviny:  brambory na kostičky, bujón (vegeta) , párek (točák) na kostičky, česnek, majoránka,  pepř,  lžíce sádla

postup:  Dáme vařit brambory do bujónu, posléze přidáme párek a ochutíme kořením a česnekem. Když je vše měkké, přidáme lžíci sádla.

 

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čočková polévkapolévky

suroviny:  čočka, sůl, bujón, pepř (nemusí)
postup: čočku namočíme přes noc
            dáme s bujónem vařit do papíňáku až do rozvaření, otevřeme a vroucí polévku dochutíme solí a pepřem. Rozmixujeme  a přecedíme přes husté síto. Vaříme jen v malém množství vody aby polévka zůstala hustá nebo ji zahustíme jíškou :)
příloha: opečený chléb

Takto se dá uvařit i hrášková polévka či fazolová.

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Uzená polévkapolévky

suroviny: uzené maso nebo kosti, bujón, sůl, pepř, dětská krupička, vejce

postup: Dáme vařit uzené maso, které nejprve hodně omyjeme aby nebylo příliš slané, do bujónu. Když je měkké vyjmeme a pokrájíme a necháme někde mimo. Vývar scedíme a dáme vařit. Dochutíme a do vroucího vývaru přisypáváme za stálého míchání dětskou krupičku a tím zahušťujeme. Nakonec už do hotové polévky rozklepneme vejce a vrátíme maso.

Pozor :  nezahušťujeme příliš, neb do druhého dne sama zhoustne :)

 

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Maďarská fazolová polévka polévky

Suroviny :olej,1cibule, 3-5stroužků česneku, hladká mouka, červená paprika, kozerva bílých fazolí ve slaném nálevu, brambory na kostečky, klobása na kolečka, vegeta, sůl, pepř, drcený kmín, bobkový list, nové koření, ocet, práškový cukr

Na oleji udělám cibulovo-česnekovou zásmažku, přidám červenou papriku. Vyklopit konzervu fazolí i s nálevem, přidat vodu, brambory, klobásu, a veškeré koření. Vaří se do změknutí brambor a fazolí. Na konci přidat tak 1lžíci octa a trošku práškového cukru.

Dobrou chuť :o)

Více ...
Vložil: Iňule dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 RÝŽOVÝ NÁKYP S MERUŇKAMAsladká jídla
je to super dobrota
je to podle starého cukrářského receptáře

KAŠE: 10 dkg rýže
1/2 l mléka
1/4 l vody
sůl

Pak utřít do pěny 5 dkg másla + 8 dkg cukru a přidat 3 žloutky, kaši a naposledy dobře vyšlehaný sníh ze 3 bílků.

do pekáčku dáváme střídavě vrstvu kaše a vrstvu meruňek
Peču asi 30 min.

Více ...
Vložil: nervni dne 22.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cuketovo-brokolicova kremova polievkapolévky

Stredne velku cuketu umyt, odrezat kraje (nesupat) a nakrajat na kolieska. Brokolicu rozobrat na ruzicky a umyt. Stredne velky zemiak a cibulu ocistit a nakrajat ako chcete. Vsetko dat varit do osolenej vody do makka. Ked je to makke, hodit tam 2-3 tavene trojuholnikove syry a ponornym mixerom rozmixovat do hladka. Ochutit lubovolne - vegeta, bylinky, na co ste zvyknute. My ju podavame s oprazenymi kuskami chleba. Deti ju miluju.

Více ...
Vložil: ZuziP dne 22.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 6170 z 80 [Dalších 10 >>] 

Upozornění:
Dalších 17 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.