|
Všechny naše deníky
|
-
INFORMACE O NÁS
(17 článků)
|
-
knedlíky
(4 články)
jak která vaříme které knedlíky
|
|
-
pití
(1 článek)
nápoje s alkoholem i bez, kdo co má rád a co komu chutná :-)
jak to vyrobit doma
|
-
polévky
(11 článků)
jaké máme rády a vaříme
|
-
sladká jídla
(1 článek)
i k obědu nebo večeři můžem mít něco sladkého
|
|
|
-
slané dobroty
(4 články)
na rychlé pohoštění nebo na oslavy, osvěčené recepty
|
-
vánoční cukroví
(15 článků)
a jiné drobné sladké pečivo vhodné pro různé příležitosti
|
| |
|
[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 61 až 70 z 80 [Dalších 10 >>]
|
|
Budem potřebovat:konzervu hrášku,brambory ,mrkev,bujón,česnek, majoránku,jíšku.
Do hrnce z vodou dáme bujón ,brambory a mrkev a ten hrášek a vše uvaříme do měka.Pak zahustíme jíškou rozmixujeme a přecedíme.Dochutíme česnekem a majoránkou.
Kdo má rád opečené houstičky.Tak dá na plech nakrájené houstičky s kouskama másla.A dá na plnej výkon do trouby .Za chvilnku je hotovo ,ale musí se to hlídat houstičky se rychle spálí.
Ať vám chutná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
| Více ... |
| Vložil: Holajda/Jiřinka98 a dvojčata02 dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Lilek ,cuketa. | bezmasé dobroty |
|
| Příloha k masíčku dělané nejlépe na grilu. Tento recept je hrozně jednoduchej ,ale rodině moc chutná.
Dělá se z cukety nebo z lilku.lilek je o trošičku chuťově lepší.
Nakrájíme lilek nebo cuketu na kolečka ,kolečka obalíme v pol.mouce a smažíme na oleji.
Na osmažené dáme tatarku z česnekem a nahoru nakrájíme nať z cibulky.
Dobrou chuť. |
| Více ... |
| Vložil: Hana + 3 dětičky dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| CHLUPATÉ KNEDLÍKY | knedlíky |
|
Potřebujeme: brambory, 1 vejce, sůl, polohrubou a hrubou mouku
Nastrouháme asi 8 větších brambor, osolíme, vmícháme vejce, polohrubou a trochu hrubé mouky, až vznikne hustší těstíčko. Lžící vykrajujeme knedlíčky a vkládáme do vařící osolené vody (zkusím jedene nebo dva a když se to ve vodě rozsypává, přidám mouku). Vaříme asi pět minut, když vyplavou na povrch, ještě chvilku povaříme. |
| Více ... |
| Vložil: Brunhilda dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Na čerty potřebujem klasické bramborákové těsto ,ale přidáme kypřící prášek.
A smažíme na větším množstvím oleje jde to i ve fryťáku.Nabíráme jen mezi dvě lžíce a hned házíme do rozpáleného omastku.Nafouknou se z toho takové střapaté koule.
Moc dobré jen k vínu a nebo i k tomu guláši na divoko. |
| Více ... |
| Vložil: Holajda/Jiřinka98 a dvojčata02 dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
suroviny: brambory na kostičky, bujón (vegeta) , párek (točák) na kostičky, česnek, majoránka, pepř, lžíce sádla
postup: Dáme vařit brambory do bujónu, posléze přidáme párek a ochutíme kořením a česnekem. Když je vše měkké, přidáme lžíci sádla.
|
| Více ... |
| Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
suroviny: čočka, sůl, bujón, pepř (nemusí) postup: čočku namočíme přes noc dáme s bujónem vařit do papíňáku až do rozvaření, otevřeme a vroucí polévku dochutíme solí a pepřem. Rozmixujeme a přecedíme přes husté síto. Vaříme jen v malém množství vody aby polévka zůstala hustá nebo ji zahustíme jíškou :) příloha: opečený chléb
Takto se dá uvařit i hrášková polévka či fazolová. |
| Více ... |
| Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
suroviny: uzené maso nebo kosti, bujón, sůl, pepř, dětská krupička, vejce
postup: Dáme vařit uzené maso, které nejprve hodně omyjeme aby nebylo příliš slané, do bujónu. Když je měkké vyjmeme a pokrájíme a necháme někde mimo. Vývar scedíme a dáme vařit. Dochutíme a do vroucího vývaru přisypáváme za stálého míchání dětskou krupičku a tím zahušťujeme. Nakonec už do hotové polévky rozklepneme vejce a vrátíme maso.
Pozor : nezahušťujeme příliš, neb do druhého dne sama zhoustne :)
|
| Více ... |
| Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Maďarská fazolová polévka | polévky |
|
Suroviny :olej,1cibule, 3-5stroužků česneku, hladká mouka, červená paprika, kozerva bílých fazolí ve slaném nálevu, brambory na kostečky, klobása na kolečka, vegeta, sůl, pepř, drcený kmín, bobkový list, nové koření, ocet, práškový cukr
Na oleji udělám cibulovo-česnekovou zásmažku, přidám červenou papriku. Vyklopit konzervu fazolí i s nálevem, přidat vodu, brambory, klobásu, a veškeré koření. Vaří se do změknutí brambor a fazolí. Na konci přidat tak 1lžíci octa a trošku práškového cukru.
Dobrou chuť :o) |
| Více ... |
| Vložil: Iňule dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| RÝŽOVÝ NÁKYP S MERUŇKAMA | sladká jídla |
|
je to super dobrota je to podle starého cukrářského receptářeKAŠE: 10 dkg rýže 1/2 l mléka 1/4 l vody sůl
Pak utřít do pěny 5 dkg másla + 8 dkg cukru a přidat 3 žloutky, kaši a naposledy dobře vyšlehaný sníh ze 3 bílků.
do pekáčku dáváme střídavě vrstvu kaše a vrstvu meruňek Peču asi 30 min.
|
| Více ... |
| Vložil: nervni dne 22.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Cuketovo-brokolicova kremova polievka | polévky |
|
Stredne velku cuketu umyt, odrezat kraje (nesupat) a nakrajat na kolieska. Brokolicu rozobrat na ruzicky a umyt. Stredne velky zemiak a cibulu ocistit a nakrajat ako chcete. Vsetko dat varit do osolenej vody do makka. Ked je to makke, hodit tam 2-3 tavene trojuholnikove syry a ponornym mixerom rozmixovat do hladka. Ochutit lubovolne - vegeta, bylinky, na co ste zvyknute. My ju podavame s oprazenymi kuskami chleba. Deti ju miluju. |
| Více ... |
| Vložil: ZuziP dne 22.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 61 až 70 z 80 [Dalších 10 >>] Upozornění: Dalších 17 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|