Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • Ivetka  (58 článků)
  • Plaváček  (2 články)
  • Střípky  (19 článků)

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 48 [Dalších 18 >>] 
 Slovíčka I.SLOVNIČEK

1. BA, BÁÁ - bác, baf, špinavá - nejvíc používá při bourání kostek
2. PÁPA - loučení, chce jít ven, jde ven. 3. PÁÁ - to znamená pálí
4. MAM, MAMA, MAMÍ,
5. TATA, TATI - to mám být jako já a Feroušek. Začíná na nás volat.
6. PÍ - to je všechno ptactvo. Hlavně holoubci na střeše.
7. BRMBRM - tak dělá auto.
8. HAM, MŇAM - na jídlo.
9. BÚ - kravička
10. MNAU - kočička
11. HA HA - pejsek
12. ÍÍ - to je králíček, krčí u toho nosánek
13. CHCHCH - prasátko
14. ME - kozička
15. BE - ovečka
16. dupání nohou - ježeček
17. mlaskání - koníček
18. BZZ - brouček, včelička
19. AHOJ
20. DEDY - děda
21. TETI - teta
22. TÍTÍ - světýlko svítí
23. HAJI
24. Á HAP - hop
25. BOJI
26. KDE JE?
27. TAM
28. TADY
29. NEE
30. AA - něco v plínce, čůrat
31. MIMI
32. JÉÉ


 

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 24.11.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cukroví z ovesných vloček I.Vánoční recepty

Placičky

2 hrnky ovesných vloček,
3/4 hrnku moučkového cukru,
1/2 kostky másla,
2 vejce,
balíček prášku do pečiva,
2 PL polohrubé mouky,
tuk na vymazání plechu,
pikantní zavařenina.

Máslo utřeme s cukrem a vejci do pěny. Vmícháme ovesné vločky a mouku promíchanou s práškem do pečiva. těsto necháme asi 15 minut odpočinout. Poté lžičkou vykrajujeme kousky těsta a klademe je dál od sebe na tukem vymazaný plech. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut dozlatova. Placičky necháme na plechu a spojíme vždy po dvou pikantní zavařeninou.

Tlapky

3/4 hrnku hladké mouky,
1/2 hrnku ovesných vloček,
6 PL rozpuštěného medu,
4 PL nastrouhané čokolády,
2 PL silné černé kávy,
1 ČL moučkového cukru,
1/3 kostky másla,
1/2 balíčku prášku do pečiva,
na špičku nože mletého hřebíčku,
na špičku nože skořice,
tuk na vymazání formiček,
moučkový a vanilkový cukr na obalení cukroví.

Ovesné vločky nasucho upražíme, necháme vychladnout a umeleme. Poté je smícháme s moukou promíchanou s práškem do pečiva, cukrem, čokoládou a kořením. Přidáme změklé máslo, zpracujeme černou kávu a rozpuštěný med. Z vypracovaného těsta vyválíme váleček a pokrájíme jej na stejně velké díly. Vtlačíme je do tukem vymazaných formiček a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Teplé tlapky vyklopíme a obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Vanilkové hrudky

2 hrnky ovesných vloček,
1 hrnek moučkového cukru,
1/2 kostky másla,
1 vejce,
1 balíček vanilkového cukru,
tuk na vymazání plechu.

Změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřeme. Vmícháme ovesné vločky a vypracujeme tuhé těsto. Tvoříme z něj malé kuličky, klademe je na tukem vytřený plech a upečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova.

Kakaové hrudky

2 hrnky ovesných vloček,
1/2 hrnku pískového cukru,
2 PL kakaa,
1/2 kostky másla,
2 vejce,
tuk na vymazání plechu.

Změklé máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme kakao, umleté ovesné vločky a tuhý sníh z bílků. na tukem vymazaný plech klademe lžičkou dostatečně daleko od sebe malé hromádky těsta. Zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Kopečky

1 1/2 hrnku ovesných vloček,
1/2 hrnku polohrubé mouky,
1/4 hrnku moučkového cukru,
3 PL másla,
2-3 PL ovocného sirupu,
1 vejce,
1/2 balíčku dobře omytých a osušených rozinek,
1 1/2 ČL prášku do pečiva,
na špičku nože mleté skořice,
na špičku nože mletého zázvoru,
tuk na potření alobalu,
oloupané mandle na ozdobení.

Mouku smíchanou s práškem do pečiva promícháme s cukrem, skořicí, zázvorem, ovesnými vločkami a nadrobno pokrájenými rozinkami. Přidáme máslo a zpracujeme drobenku. Vmícháme vlažný sirup, vejce a vypracujeme vláčné těsto. Pomocí dvou lžiček zvoříme z těsta kopečky. Klademe je na plech vyložený alobalem, který jsme potřeli tukem a každý kopeček ozdobíme polovinou mandle. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Oválky

1 1/2 hrnku ovesných vloček,
1 hrnek hladké mouky,
1/2 hrnku nastrouhaných ořechových jader,
3/4 hrnku moučkového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
1/2 kostky másla,
2 vejce,
špetka soli,
hladká mouka na posypání válu,
tuk na potření alobalu,
ořechová jádra na ozdobení.

Mouku promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, ovesnými vločkami a s ořechy. Přidáme změklé máslo, vejce, špetku soli a vypracujeme těsto. Necháme je nejméně 2 hodiny odpočinout v chladničce. Poté těsto rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme váleček o průměru 3-4 cm a nakrájíme jej na kolečka silná asi 1 cm. Plech vyložíme alobalem, potřeme jej rozehřátým tukem a klademe na něj kolečka. Vidličkou z nich vytvarujeme oválky a každý oválek ozdobíme polovinou ořechu. Upečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Oválky nenecháme dlouho rozležet

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 19.10.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cukroví z ovesných vloček II.Vánoční recepty

Rohlíčky

2 hrnky hladké mouky,
1 hrnek ovesných vloček,
1/4 hrnku moučkového cukru,
1 PL krystalového cukru,
1/2 kostky másla,
1 balíček vanilkového cukru,
2 vejce,
citronová kůra z 1/2 dobře omytého citronu,
mléko na zadělání těsta,
moučkový cukr na posypání rohlíčků.

Ovesné vločky nasucho opražíme. Ke konci pražení k nim přidáme 1 lžíci krystalového cukru a mícháme, až cukr zkaramelizuje. Vločky necháme vychladnout a umeleme. Smícháme je s moukou, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, změklým máslem, citronovou kůrou, vejci a s takovým množstvím mléka, aby vzniklo vláčné těsto. Z těsta tvoříme rukama nebo pomocí strojku s nástavcem na tvarování cukroví rohlíčky. Přeneseme je na suchý plech a upečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Vychladlé rohlíčky pocukrujeme nebo je do poloviny namočíme v rozehřáté čokoládě.

Kokosky

2 hrnky ovesných vloček předem namočených v mléce,
1 hrnek moučkového cukru,
6 PL strouhaného kokosu,
2 PL rozpuštěného medu,
1/4 kostky másla,
1/2 ČL prášku do pečiva,
hladká mouka na zahuštění těsta.

Nabobtnalé ovesné vločky promícháme s kokosem, práškem do pečiva, cukrem, medem a změklým máslem. Do směsi zapracujeme tolik mouky, aby vzniklo vláčné těsto. Lžičkou z něj tvoříme na plech vyložený papírem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe malé hromádky. Upečeme je v mírně předehřáté troubě dorůžova.

Pusinky

2 hrnky ovesných vloček,
1 hrnek hladké mouky,
3/4 hrnku moučkového cukru,
1/2 kostky másla,
2 vejce,
tuk na vymazání plechu.

Ovesné vločky nasucho opražíme, necháme vychladnout a polovinu z nich umeleme. Umleté i neumleté vločky smícháme s moukou, cukrem, změklým máslem a vejci. Vypracujeme těsto, lžičkou z něj vykrajujeme malé kousky a klademe je na tukem vymazaný plech. Pusinky upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Karolínky

2 hrnky ovesných vloček,
2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek moučkového cukru,
3/4 hrnku rozehřátého másla,
2-3 vejce,
1 balíček dobře omytých a osušených hrozinek,
1/2 balíčku prášku do pečiva,
1/2 ČL mleté skořice,
špetka soli,
tuk na vymazání plechu.

Máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme vejce. Třeme, až je hmota hustá. Vmícháme nasucho opražené ovesné vločky, které jsme nechali vychladnout, nadrobno pokrájené rozinky a mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a skořicí. Vypracujeme těsto. Lžičkou z něj vykrajujeme hromádky, klademe je na tukem vymazaný plech a upečeme ve velmi mírně vyhřáté troubě dorůžova.

Florentinky

1 hrnek ovesných vloček,
1/2 hrnku mléka,
5 PL rozpuštěného medu,
2 PL pokrájeného kandovaného ovoce,
1/2 kostky másla,
nastrouhaná kůra z 1/2 dobře omytého citronu,
1 balíček oloupaných a posekaných mandlí,
hladká mouka na vyválení těsta,
tuk na potření alobalu,
1 tabulka čokolády na vaření.

Z másla oddělíme 1 lžíci a za stálého míchání na něm dozlatova opražíme ovesné vločky a mandle. Zbývající máslo, mléko a med vaříme 5 minut. Medovou směs necháme trochu vychladnout, poté do ní vmícháme opražené ovesné vločky a mandle, citronovou kůru a kandované ovoce. Vychladlé těsto rozdělíme na čtyři díly. Z každého dílu vyválíme váleček a ten nakrájíme na čtrnáct koleček. Tlakem dlaně z nich vytvarujeme placičky velikosti pětikoruny. Plech vyložíme alobalem, slabě jej potřeme tukem a placičky na něj urovnáme v dostatečné vzdálenosti od sebe. Upečeme je v mírně předehřáté troubě dorůžova. Placičky necháme na plechu vychladnout. Poté je opatrně sejmeme z plechu a spodní část potřeme rozehřátou čokoládou.

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 19.10.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cukroví z ovesných vloček III.Vánoční recepty

Vločkové tyčinky Moudré sovy

150 g mletých ovesných vloček,
50 g mletých ořechů,
100 g másla,
50 g medu,
100 g polohrubé mouky,
1 vejce,
1 drcený hřebíček,
čokoládová poleva.

Všechny suroviny promísíme a těsto necháme odpočinout. Potom strojkem tvarujeme tyčinky (nebo jiné tvary) a upečeme je ve vyhřáté troubě dorůžova. Po vychladnutí je máčíme v čokoládové polevě.

Ovesné cukroví

200 g tuku,
150 g kokosové moučky,
60 g ovesných vloček,
1 PL drobně nakrájeného kandovaného ovoce,
1/2 sáčku skořicového cukru,
2 PL smetany ke šlehání,
1 vejce,
čokoládová poleva.

Kousky tuku smícháme s kokosovou moučkou, vločkami, kandovaným ovocem, skořicovým cukrem, vejcem, smetanou. Zpracujeme těsto a necháme ho chvíli odležet. Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou hrudky a ty pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Po vychladnutí je částečně máčíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout.

Poznámka:
1 hrnek = čtvrtlitráček,
1 balíček ořechových jader = 100 g,
1 balíček rozinek = 100 g,
1 tabulka čokolády = 100 g,
1 kostka másla = 250 g,
1 balíček vanilkového cukru = cca 25 g
1 balíček prášku do pečiva = cca 13 g.

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 19.10.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cukroví - vánoční klasikaVánoční recepty

Vánoční perníčky
***************
400 g  hladké mouky
1  prášek do perníku
100 g  moučkového cukru
1  celé vejce
1  žloutek
150 g  tekutého medu
3-4 lžíce mléka
kůra z jednoho citronu, vejce na potření, pečící papír na plech

cukr, vejce, žloutek utřeme, přidáme tekutý med, citronovou kůru, postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Dobře vypracovat (začátek dělám v míse, potom na vál a mňágat, mňágat a mňágat), nechat přes noc uležet v ledničce, druhý den vykrajovat tvary. Na plechu ještě neupečené zdobíme sušeným ovocem a oříšky. Já používám mandle, lískáče, vlašské ořechy a hrozinky. Před upečením potřít rozšlehaným vajíčkem. Potom ještě jednou potřít asi v půlce pečení, pěkně zezlátnou.
Jinak se může péc klasicky a zdobit bílou cukrovou polevou (sníh z bílků + cukr)
 
Ořechové rohlíčky vyfukované
***************************
200 g  polohrubé mouky
400 g  moučkového cukru
250 g  tuku
250 g  mletých ořechů
troška kypřícího prášku do pečiva

Uděláme těsto, nejlíp nechat přes noc v ledničce. Kousky těsta dáváme do formiček, ale ne do kepečka, spíš na plitko. Pečeme pomaloučku v troubě tak 120-150 st. Po upečení jsou křehké. Po vychladnutí ztuhnou to tím cukrem.
Při první várce, formičku vysypu moukou. Při dalších už ne. Po vytažení z trouby dám formičky pryč z plechu, těstem dolů a zakryji je vlhkou utěrkou. Potom jdou líp vyklepnout. Tohle je trošku mrcha těsto, tak si vždycky (rok od roku) zkouším pár formiček upéct a přidávám nebo ubírám teplotu. Záleží na tuku. Když se peče moc z prudka tak se rychle nafouknou a potom se propadnou. S tímto si fakt vyhrát. Ale jsou strašně moc dobré, nejoblíbenější našeho tatina.

Kokosky
********
4
  bílky
80 g  krupicového cukru
200 g  moučkového cukru
150 g  kokosu
20g  polohrubé mouky

Usleháme sníh, do něj všleháme krupicový cukr a potom moučkový cukr. Nádobu se sněhem postavíme do vodní lázně  (hrnec na hrnec) s vařící vodou a na malém plameni šleháme metličkou dokud sníh není prohřátý. Sundáme z lázně a po částech přidáváme kokos a mouku. Odstavíme a šleháme (mícháme vařechou ) do vychladnutí. Nejlíp na balkoně, aby to chládlo rychle a vy si neodrovnaly před svátkama ruky. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme malé kopečky a pečeme (sušíme) v mírně vyhřáté troubě 150 st. až kokosky zrůžový. V orginále mám napsané, že se marmeládou lepí na linedké kolečka. U nás nelepíme, jíme samotné.

 

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 19.10.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cukroví - vánoční klasika II.Vánoční recepty

Vanilkové rohlíčky:
****************
300 g  hladké mouky
40   g  mletého cukru
200 g  tuku
100 g  mletých ořechů
2  žloutky

Ze všeho uděláme těsto a potom z kousků těsta tvarujeme rohlíčky. Pečeme a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.

Linecké - klasika
***************
250 g  hladké mouky
100 g  moučkového cukru
140 g  másla
3  žloutky

Uděláme těsto a potom vykrajujeme tvary. Po upečení spojujeme dva tvary k sobě marmeládou.
Z lineckého nejraději dělám kytičky, nebo srdíčka. Polovina je plná, druhá je s otvorem. Ještě před slepením  ty děrované pocukruju a až potom slepím.

Myslivecké knoflíky
******************
Použije se linecké těsto.
vykrajujeme kytičky (hvězdičky), přeneseme na plech, a ještě na neupečené dáváme ořechovou nádivku (sníh ze 3 bílků, 200 g moučkového cukru, 200 g mletých ořechů)
Nádivku dáme do pytlíku, ustřihneme rožek a na každý tvar do prostředka prcneme trošku. Navrch zapíchneme hrozinku. Moc pěkně to vypadá.

Ořechové tlapky
**************
150 g   hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
60 g  mletých ořechů
70 g  moučkového cukru
trochu skořice
100 g  tuku
1  celé vejce

Opět ze všeho těsto. Dáváme do formiček a pečeme na 150 st. Upečené obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou

Žloutkové tyčinky přes strojek
***************************
400 g  hladké mouky
100 g  cukru
3  uvařené žloutky na tvrdo najemno nastrouhat
240 g  tuku

mouku smícháme s nastrohaným žloutkem, přidáme ostatní a uděláme těsto. Potom přes masový mlínek s tvořítkem uděláme tyčinky dlouhé asi 4 cm (široké 2 cm). Upečeme. Spojujeme dvě tyčinky k sobě marmeládou a oba konce namáčíme v čokoládě. U nás toto cukroví ve větší velikosti prodává normálně v cukrárně.
Pokud nemáte to tvořítko na mlínek, to těsto ja fakt dobré, strašně dobře se s tím dělá. Tak dávejte kousek těsta do formičky a vyklepnout na plech. Je to makačka, ale i tak to jde. Dělávám to tak do formiček rohlíčků nebo mušliček.

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 19.10.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ??Val Gardena 9/2004

Koukám, že se vypařil den druhý. Sloh znovu skládat nebudu:-)

 

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 14.9.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 VAL GARDENA - den prvníVal Gardena 9/2004

Není dovolená jako dovolená. Tahle byla naprosto ideální. Vyšlo uplně všechno i ta obrovská hromada šťěstíčka. Ale o tom až v závěru.

Den první.
Státní hranice s Rakouskem jsme překročili přesně o půlnoci. Já už byla zralá na vytuhnutí, celý den balení, chystání, snášení, třídění, vracení a nakonec šlapání do auta. K tomu Kinedryl a byla jsem hotová. Spát v autě nespím, koukám na cestu a naviguji.  Cestu jsme zvládli za 9,5 hodiny s třemi přestávkami. Ivetka vzorně celou noc prospala. Poslední třetí přestávka byla mlíčková. Bylo to zhruba 60 km před Insbruckem, Ivka kopla 220 mlíka a byla spokojená. Musím říct, že kde jsme zastavili, byla možnost v pohodě přebalit mimčo, nakrmit, žádné problémy, žádná špína.
Do Gardeny jsme přijeli o půl desáté dopoledne, tam na nás čekala moje sestra Darina. Jeli jsme se ubytovat, vybalit. Ivetka se prospala, taťka taky. Potom jsme vyrazili do města na dětské hřiště. Ivetka byla v Jiříkově vidění, moc se jí to líbilo.  Večer padla za vlast a my hned za ní. První den za náma.

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 13.9.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 VAL GARDENA - den třetíVal Gardena 9/2004

Počasí se drží, opět azuro. A protože včerejšek Ivetka zvládla na jedničku, tak hurá na další tůru. Tentokrát jsme jeli asi 35 km z Gardeny. Naším cílem bylo Sass Pordoi (2950 m). Zastavili jsme na parkovišti a koukli nad sebe. Scenerie naprosto uchvatná. Všude skaliska. Obrovští velikáni. Z parkoviště jela velká kabinková lanovka (kabina zhruba pro 50-60 lidí). Ivetku jsme navlíkli jak sněhuláčka a hurá na horu. Cesta lanovkou trvala asi 15 minut. Nevím co jsem čekala, že uvidím nahoře. Ale to co jsem viděla, předčilo naprosto všechno. Okamžitě jsem měla husí kůži po celém těle a zimou to nebylo. Bylo to něco úžasného, nádherného, máte pocit, že jste na vrcholku světa a nic víš už není. Samozřejmě že je, tohle byla pouhá třítisícovka. Když tak na to koukáte, tak vás napadá jediné. Lidský život je jen zrnko písku v čase. Jak dlouho tam ty hory stojí?? Věčnost. U mapy byla jedna věta, která to popsala velice dobře. Sass Pordoi? To je chůze po antickém mořském dně. Jak se za tu dobu musela celá příroda změnit, aby my jsme mohli stát tam kde jsme stáli? Já tam měla pocit totální pokory.
Stáli jsme tam, chodili a koukali asi hodinu. At jsem se podívala jakýmkoliv směrem, vždy bylo na co koukat. Naprsoto uchvatná byla zmrzlá Marmolada. Jako na dlani jsme měli celou Gruppo del Sella. Jeden kopec za druhým. Do rovných třítisíc metrů nám bychělo padesát. Dalo se jít dál a výš, ale to už jsme si s Ivkou netroufli. Cesta byla náročná a přece jen už to bylo hodně vysoko. Ivetka měla nosánek červený jak jahůdku a ručičky studené, tak jsme to sjeli zase dolů. V kabině lanovky byl kompletní zájezd Japonců. Jejich reakce na malou Ivetku byla nádherná. To nebyl jeden nebo dva lidé, ale komplet všichni si na ni ukazovali, štěbetali, smáli, dělali opičky a Ivetka jim odpovídala stejně. Docela jsme nechápali. Pro ně jsou děti asi hodně důležité, jejich reakce byli opravdu nádherné. No vlastně jsme se setkali jen s kladnými reakcemi lidí okolo. Malých dětí tam moc nebylo a Ivetka klimbající tatínkovi na zádech vyvolávala jen samé usměvy.  A táta nám rostl pýchou až do nebe.
Na návrat do Gardeny bylo ještě brzo, tak jsme se vydali hledat jezero pod Marmoladou Lago di Fedala. Přímo k jezeru jsme nedošli, ale viděli jsme ho z výšky. Dojít dolů k němu by bylo asi na další minimálně   4 hodiny a to už jsme časově nebyli schopní zvládnout. Zajímavé bylo jak se ta krajina měnila. Ted jsem už opět chodili po zelených kopcích. A když jsme se vyškrábali na další kopeček tak se před  náma rozprostřela nádherná krajina a dole třpitivé jezero. Z jedné strany obklopené zmrzlou Marmoladou a z druhé svěží zelenou krajinou. Slovy se to moc popsat nedá, ale byl to zážitek.
Vrátli jsme se zpátky na parkoviště a sjeli těch 35 km šílených serpentín. Nožičky jsme teda necítili, dali jsme si do těla pořádně, dneska takových 15 km. Ještě jsme jeli kouknout k Darince na hotel. Pracuje na hotelu Granvara. Okolo jen louky a dlouho nic a zase hotel. Moc pěkné.

Večer nás čekalo ještě balení.

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 13.9.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 VAL GARDENA - den čtvrtýVal Gardena 9/2004

Ivetka když potřebujeme vstát brzy tak jako budíček nefunguje.
Vylíhli jsme se o čtvrt na osm. Rychle balit, uklidit. Domů jsme vyjeli o půl desáté. Po krásných slunečných dnech nás čekalo uplakané počasí. To ani nevadilo, ale cesta po mokré a přeplněné dálnici nic moc. Jeli jsme docela v pohodě. Ivetka vesměs cestu prospala.

Asi 40 km před Vídní u nás stáli všichni andělíčci stážníčci. Auto před náma havarovalo. Jelo v pravém rychlém pruhu a narvalo to v plné rychlosti do svodidel, a přeletěl celou šířku dálnice a zastavil se o druhé svodidla. Bylo to asi 100 metrů před náma. Je to kousek při stokilometrové rychlosti. Fero naštěstí reagoval naprosto klidně, přibrzdil, zastavil ve slepém pruhu a hodil blikače, ostatní auta za náma taky. Zadná řetězovka se nekonala. Ale měli jsme všichni namále. Z havarovaného auta vystoupilo všech pět pasažérů. Nic se nikomu nestalo, ale já byla totálně hotová. Chybělo tak maličko. Zbývající cesta proběhla v pořádku, ale už to bylo divné. Měla jsem strach z každého projíždějícího auta a pořád jsem viděla to auto jak lítá silnicí. Bylo to jak z realityshow.
O půl šesté večer jsme dojeli v pořádku do Mikulova.

Dovolená byla krásná, nádherná. Stačí však málo  a .... Ale to se může stát i cestou do supráču.


 

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 13.9.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 48 [Dalších 18 >>] 

Upozornění:
Dalších 79 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.