Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • INFORMACE O NÁS  (17 článků)
  • knedlíky  (4 články)
    jak která vaříme které knedlíky
  • pití  (1 článek)
    nápoje s alkoholem i bez, kdo co má rád a co komu chutná :-) jak to vyrobit doma
  • polévky  (11 článků)
    jaké máme rády a vaříme
  • sladká jídla  (1 článek)
    i k obědu nebo večeři můžem mít něco sladkého
  • slané dobroty  (4 články)
    na rychlé pohoštění nebo na oslavy, osvěčené recepty
  • vánoční cukroví  (15 článků)
    a jiné drobné sladké pečivo vhodné pro různé příležitosti

[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3140 z 80 [Dalších 40 >>] 
 Rychlá sýrová omáčka na špagetybezmasé dobroty

Pokud můžete, vařte v mikrovlnce. Do umělohmotného katrůlku dáme smetanu (lze i mléko), hladkou mouku, 3 velké tavené sýry, 1 masox, sušené bylinky , popř. jiné koření podle vlastní chuti. Směs romačkáme a rozšleháme vidličkou a zahříváme v mikrovlnce. Necháme provařit a po dobu vaření několikrát důkladně rozmícháme vidličkou nebo metlou. Pomocí mouky a mléka vytvoříme požadovanou konzistenci (doporučuji dost husté). Do hotové horké omáčky lze přidat čerstvé bylinky, česnek, rajčata, žampiony nebo cokoliv podle vlastní chuti.

Více ...
Vložil: MirkaM dne 27.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Brokolicová polévka (od Mirky)polévky

Omyjete brokolici, kkošťály oloupete a dáte je vařit dřív, pak přidáte růžičky. Na másle orestujete cibulku a zaprášíte 2 vrchovatými polévkovými lžícemi hladké mouky. Trochu osmažíte. Ponorným mixérem rozmixujete kočťály a zásmažku, vložíte zbylo brokolici, okořeníte solí, bílým pepřem a muškátovým květem. Přidáte trochu smetany a vajíčko a můžete přidat masox. Je do ní dobrá osmažená houska.

Více ...
Vložil: MirkaM dne 16.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 OBRÁCENÉ ŘÍZKYmasové recepty
od Mirky

prsa na plátky naložím do nějakého koření a oleje, dneska na nich je i trochu worchesteru. Pak je obalím důkladně ve strouhance a pak ve vajíčku se zeleným kořením, (nějakou směsí bylinek) a smažím, normálně jako řízky. Jsou šťavnaté a dobré

Tohle je vlastně základ Troškova receptu. On pak ty řízky dával do pekáčku a mezi to spoustu cibule a zalít smetanou. Jak on říká - je to chrocht, chrocht, chrocht.:))) Je to dobré i pro návštěvy

Více ...
Vložil: nervni dne 13.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 koláč od Mirkysladké dobroty pečené

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1/2 kostky tuku na pečení, lepší je máslo
z toho zaděláme drobenku, půlku nebo trochu méně odebereme a přidáme
1 hrnek polohrubé mouky
2 vejce
1/2 hrnku mléka
1 prdopeč
těsto by mělo být trochu tekuté - dáme na plech, přidáme ovoce, posypeme drobenkou a dáme péct. Hrnek používejte velký, min.3dcl, aby toho bylo dost. Teď to dělám s hruškama, posypu to sekanými vlašskými ořechy a dám na to hromádky tvarohu přímo z vaničky a pak teprve drobenku.

Více ...
Vložil: nervni dne 3.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŠVÉDSKÝ KOLÁČsladké dobroty pečené
od Bruni

1/2 kg polohrubé mouky
1/4 kg Hery (nebo jiného tuku na pečení)
1/4 práškového cukru
1/2 prdopeče

z toho se udělá drobenka

náplň:
2 tvarohy
2 vejce
trocha cukru
1/4 l mléka
rozinky

Drobenka se rozdělí přesně na dva díly, jeden se dá na Nevymazaný plech, pak se to poleje tvarohovou náplní a posype druhým dílem drobenky.
Pečeme ve vyhřáté troubě.

Více ...
Vložil: nervni dne 3.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí na bazalce se smetanovou omáčkoumasové recepty
Potřebujeme:
kuřecí prsní řízky
cibuli
bazalku
olivový olej

Cibuli nakrájíme na plátky, na oleji zpěníme, orestujeme naklepané a osolené plátky masa. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Posypeme bazalkou (já dávám mraženou) a ještě krátce podusíme. Maso vyjmeme, vývar zalijeme šlehačkou, zahustíme hl. moukou. Podáváme s rýží.

 

recept je od Brunhildy :-))

Více ...
Vložil: macinam dne 31.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 MUFINKYvánoční cukroví

2šálky mouky                                                      1/2šálku tekutého másla (ne horké)

1šálek cukru (půl bílého a půl hnědého)                2/3šálku mléka

2van, cukry                                                         2 vejce

1 pr.do peč.

trocha sody

citronová kůra

mléčná čokoláda+bílá čokoláda+sekané ořechy

 

tekuté suroviny smícháme v jedno míse, ve druhé smícháme tekuté suroviny a pak smícháme dohromady, těsto má mít konzistenci bláta. Nakonec vmícháme na hrubo ořechy a čokolády a plníme vymazané formy asi do 2/3-3/4 a dáme péct

Více ...
Vložil: macinam dne 14.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kvasnicové rohlíčky-od MIRKYvánoční cukroví

náplň-maková,ořechová, tvarohová,kokosová,nebo hodně hustá marmeláda-protože řídká teče

dělám to z másla, a těsto míchám ručním robotem

ve sklince vlahého mléka s lžící cukru necháme vzejít kvasnice,v míse rukou vymícháme tento kvásek s půl kilem hladké mouky se špetkou soli ,jednou Herou a dvěma žloutky.Těsto vypadá nevábně,strčíme ho do igeliťáku a na hoďku do studené! vody.
Rozválíme,rozkrájíme na jakési čtverce tak asi 8X8 ,naplníme náplní,smotáme v rohlík -upečeme(začne to růžovět asi jako linecké pečivo) ,vytáhnem,hned na plechu potřem rozpuštěným máslem(Alfou,Herou se dá taky)a obalíme hned v cukru moučkovém s vanilkovým cukrem.

Více ...
Vložil: nervni dne 13.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čokoládová torta bez múky.sladké dobroty pečené

Ak máte radi čokoládu, určite vám zachutí.

175 g čokolády na varenie

175 g masla

170 g práškového cukru

6 vajec

175 g mletých mandlí

1 pl brandy

+ cukor na posypanie, šľahačka na ozdobenie

 

Čokoládu v miske dáme do vodného kúpeľa a na hladko rozpustiť. Maslo a práškový cukor trieť asi 3 minúty, potom za stáleho miešania pridať žĺtky. Do toho naliať čokoládu, pridať mandle a brandy. Bielky s troškou soli vyšľahať na tuhý sneh. Najprv opatrne vmiešať do masy 1/3 snehu, potom zvyšok.

Zmes vyliať do vymastenej tortovej formy. Piecť 15 minút pri 190 stupňoch, ptotom 30-40 minút pri 180 stupňoch.

 

Vrch torty ostane taký popraskaný, ale tak to má byť. Torta sa po vychladnutí len pokrája na porcie, porcia sa dá na tanierik, posype práškovým cukrom a ozdobí kôpkou šľahačky

Více ...
Vložil: ZuziP dne 28.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sacherova tortasladké dobroty pečené

Na cesto:

150 g čokolády na varenie

125 g masla

štipka soli

50 g múky

50 g škrobovej múčky (Zlatý klas, Slovamyl)

1 čl prášku do pečiva

50 g mletých mandlí

vanilkový cukor

 

Na potretie:

200-300 g riedkeho marhuľového džemu (čím viac džemu, tým je torta šťavnatejšia)

 

Navrch:

200 g polevy (Ja som urobila polevu redšiu, aby bola po stuhnutí trošku mäkkšia a pri krájaní nepraskala: 150 g čokolády na varenie, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 1,5 dcl smotany)

 

Čokoládu rozpustiť s maslom. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešať na penu. Bielky so soľou vyšľahať na tuhý sneh. Múku zmiešať s práškom do pečiva, škrobovou múčkou a mandľami. Do toho pridať penu zo žĺtkov, čokoládu a pomaly vmiešať sneh.

Vliať do vymastenej a vysypanej tortovej formy, piecť pri 180 stupnoch asi 45 minút, potom 15 minút nechať vo vypnutej rúre.

 

Džem zohriať, ja som ho ešte rozmixovala ponorným mixérom a prelisovala cez sitko (ale to netreba) a taký teplý natrieť na vrch torty.

Ja som tortu v strede rozrezala a aj tam „nadžemovala“ – torta je tak šťavnatejšia. Teplý džem je redší a do cesta vsiakne – mne osobne to takto chutí.

 

Potom pripraviť polevu a celú tortu ňou obliať. Nožom môžete naznačiť porcie na poleve, prípadne ozdobiť polovičkami orechov. Nechať stuhnúť.

Více ...
Vložil: ZuziP dne 28.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3140 z 80 [Dalších 40 >>] 

Upozornění:
Dalších 17 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.