|
Všechny naše deníky
|
-
INFORMACE O NÁS
(17 článků)
|
-
knedlíky
(4 články)
jak která vaříme které knedlíky
|
|
-
pití
(1 článek)
nápoje s alkoholem i bez, kdo co má rád a co komu chutná :-)
jak to vyrobit doma
|
-
polévky
(11 článků)
jaké máme rády a vaříme
|
-
sladká jídla
(1 článek)
i k obědu nebo večeři můžem mít něco sladkého
|
|
|
-
slané dobroty
(4 články)
na rychlé pohoštění nebo na oslavy, osvěčené recepty
|
-
vánoční cukroví
(15 článků)
a jiné drobné sladké pečivo vhodné pro různé příležitosti
|
| |
|
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 31 až 40 z 80 [Dalších 40 >>]
|
| Rychlá sýrová omáčka na špagety | bezmasé dobroty |
|
Pokud můžete, vařte v mikrovlnce. Do umělohmotného katrůlku dáme smetanu (lze i mléko), hladkou mouku, 3 velké tavené sýry, 1 masox, sušené bylinky , popř. jiné koření podle vlastní chuti. Směs romačkáme a rozšleháme vidličkou a zahříváme v mikrovlnce. Necháme provařit a po dobu vaření několikrát důkladně rozmícháme vidličkou nebo metlou. Pomocí mouky a mléka vytvoříme požadovanou konzistenci (doporučuji dost husté). Do hotové horké omáčky lze přidat čerstvé bylinky, česnek, rajčata, žampiony nebo cokoliv podle vlastní chuti. |
| Více ... |
| Vložil: MirkaM dne 27.11.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Brokolicová polévka (od Mirky) | polévky |
|
Omyjete brokolici, kkošťály oloupete a dáte je vařit dřív, pak přidáte růžičky. Na másle orestujete cibulku a zaprášíte 2 vrchovatými polévkovými lžícemi hladké mouky. Trochu osmažíte. Ponorným mixérem rozmixujete kočťály a zásmažku, vložíte zbylo brokolici, okořeníte solí, bílým pepřem a muškátovým květem. Přidáte trochu smetany a vajíčko a můžete přidat masox. Je do ní dobrá osmažená houska. |
| Více ... |
| Vložil: MirkaM dne 16.11.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| OBRÁCENÉ ŘÍZKY | masové recepty |
|
| od Mirky prsa na plátky naložím do nějakého koření a oleje, dneska na nich je i trochu worchesteru. Pak je obalím důkladně ve strouhance a pak ve vajíčku se zeleným kořením, (nějakou směsí bylinek) a smažím, normálně jako řízky. Jsou šťavnaté a dobré
Tohle je vlastně základ Troškova receptu. On pak ty řízky dával do pekáčku a mezi to spoustu cibule a zalít smetanou. Jak on říká - je to chrocht, chrocht, chrocht.:))) Je to dobré i pro návštěvy |
| Více ... |
| Vložil: nervni dne 13.11.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| koláč od Mirky | sladké dobroty pečené |
|
1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 kostky tuku na pečení, lepší je máslo z toho zaděláme drobenku, půlku nebo trochu méně odebereme a přidáme 1 hrnek polohrubé mouky 2 vejce 1/2 hrnku mléka 1 prdopeč těsto by mělo být trochu tekuté - dáme na plech, přidáme ovoce, posypeme drobenkou a dáme péct. Hrnek používejte velký, min.3dcl, aby toho bylo dost. Teď to dělám s hruškama, posypu to sekanými vlašskými ořechy a dám na to hromádky tvarohu přímo z vaničky a pak teprve drobenku.
|
| Více ... |
| Vložil: nervni dne 3.11.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| ŠVÉDSKÝ KOLÁČ | sladké dobroty pečené |
|
| od Bruni 1/2 kg polohrubé mouky 1/4 kg Hery (nebo jiného tuku na pečení) 1/4 práškového cukru 1/2 prdopeče
z toho se udělá drobenka
náplň: 2 tvarohy 2 vejce trocha cukru 1/4 l mléka rozinky
Drobenka se rozdělí přesně na dva díly, jeden se dá na Nevymazaný plech, pak se to poleje tvarohovou náplní a posype druhým dílem drobenky. Pečeme ve vyhřáté troubě.
|
| Více ... |
| Vložil: nervni dne 3.11.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuřecí na bazalce se smetanovou omáčkou | masové recepty |
|
Potřebujeme: kuřecí prsní řízky cibuli bazalku olivový olej
Cibuli nakrájíme na plátky, na oleji zpěníme, orestujeme naklepané a osolené plátky masa. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Posypeme bazalkou (já dávám mraženou) a ještě krátce podusíme. Maso vyjmeme, vývar zalijeme šlehačkou, zahustíme hl. moukou. Podáváme s rýží.
recept je od Brunhildy :-)) |
| Více ... |
| Vložil: macinam dne 31.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
2šálky mouky 1/2šálku tekutého másla (ne horké)
1šálek cukru (půl bílého a půl hnědého) 2/3šálku mléka
2van, cukry 2 vejce
1 pr.do peč.
trocha sody
citronová kůra
mléčná čokoláda+bílá čokoláda+sekané ořechy
tekuté suroviny smícháme v jedno míse, ve druhé smícháme tekuté suroviny a pak smícháme dohromady, těsto má mít konzistenci bláta. Nakonec vmícháme na hrubo ořechy a čokolády a plníme vymazané formy asi do 2/3-3/4 a dáme péct |
| Více ... |
| Vložil: macinam dne 14.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kvasnicové rohlíčky-od MIRKY | vánoční cukroví |
|
náplň-maková,ořechová, tvarohová,kokosová,nebo hodně hustá marmeláda-protože řídká tečedělám to z másla, a těsto míchám ručním robotem
ve sklince vlahého mléka s lžící cukru necháme vzejít kvasnice,v míse rukou vymícháme tento kvásek s půl kilem hladké mouky se špetkou soli ,jednou Herou a dvěma žloutky.Těsto vypadá nevábně,strčíme ho do igeliťáku a na hoďku do studené! vody. Rozválíme,rozkrájíme na jakési čtverce tak asi 8X8 ,naplníme náplní,smotáme v rohlík -upečeme(začne to růžovět asi jako linecké pečivo) ,vytáhnem,hned na plechu potřem rozpuštěným máslem(Alfou,Herou se dá taky)a obalíme hned v cukru moučkovém s vanilkovým cukrem.
|
| Více ... |
| Vložil: nervni dne 13.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Čokoládová torta bez múky. | sladké dobroty pečené |
|
Ak máte radi čokoládu, určite vám zachutí.
175 g čokolády na varenie
175 g masla
170 g práškového cukru
6 vajec
175 g mletých mandlí
1 pl brandy
+ cukor na posypanie, šľahačka na ozdobenie
Čokoládu v miske dáme do vodného kúpeľa a na hladko rozpustiť. Maslo a práškový cukor trieť asi 3 minúty, potom za stáleho miešania pridať žĺtky. Do toho naliať čokoládu, pridať mandle a brandy. Bielky s troškou soli vyšľahať na tuhý sneh. Najprv opatrne vmiešať do masy 1/3 snehu, potom zvyšok.
Zmes vyliať do vymastenej tortovej formy. Piecť 15 minút pri 190 stupňoch, ptotom 30-40 minút pri 180 stupňoch.
Vrch torty ostane taký popraskaný, ale tak to má byť. Torta sa po vychladnutí len pokrája na porcie, porcia sa dá na tanierik, posype práškovým cukrom a ozdobí kôpkou šľahačky |
| Více ... |
| Vložil: ZuziP dne 28.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Sacherova torta | sladké dobroty pečené |
|
Na cesto:
150 g čokolády na varenie
125 g masla
štipka soli
50 g múky
50 g škrobovej múčky (Zlatý klas, Slovamyl)
1 čl prášku do pečiva
50 g mletých mandlí
vanilkový cukor
Na potretie:
200-300 g riedkeho marhuľového džemu (čím viac džemu, tým je torta šťavnatejšia)
Navrch:
200 g polevy (Ja som urobila polevu redšiu, aby bola po stuhnutí trošku mäkkšia a pri krájaní nepraskala: 150 g čokolády na varenie, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 1,5 dcl smotany)
Čokoládu rozpustiť s maslom. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešať na penu. Bielky so soľou vyšľahať na tuhý sneh. Múku zmiešať s práškom do pečiva, škrobovou múčkou a mandľami. Do toho pridať penu zo žĺtkov, čokoládu a pomaly vmiešať sneh.
Vliať do vymastenej a vysypanej tortovej formy, piecť pri 180 stupnoch asi 45 minút, potom 15 minút nechať vo vypnutej rúre.
Džem zohriať, ja som ho ešte rozmixovala ponorným mixérom a prelisovala cez sitko (ale to netreba) a taký teplý natrieť na vrch torty.
Ja som tortu v strede rozrezala a aj tam „nadžemovala“ – torta je tak šťavnatejšia. Teplý džem je redší a do cesta vsiakne – mne osobne to takto chutí.
Potom pripraviť polevu a celú tortu ňou obliať. Nožom môžete naznačiť porcie na poleve, prípadne ozdobiť polovičkami orechov. Nechať stuhnúť. |
| Více ... |
| Vložil: ZuziP dne 28.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 31 až 40 z 80 [Dalších 40 >>] Upozornění: Dalších 17 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|