Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • INFORMACE O NÁS  (17 článků)
  • knedlíky  (4 články)
    jak která vaříme které knedlíky
  • pití  (1 článek)
    nápoje s alkoholem i bez, kdo co má rád a co komu chutná :-) jak to vyrobit doma
  • polévky  (11 článků)
    jaké máme rády a vaříme
  • sladká jídla  (1 článek)
    i k obědu nebo večeři můžem mít něco sladkého
  • slané dobroty  (4 články)
    na rychlé pohoštění nebo na oslavy, osvěčené recepty
  • vánoční cukroví  (15 článků)
    a jiné drobné sladké pečivo vhodné pro různé příležitosti

[<<Předchozích 50] Poslední články ze všech deníků 5160 z 80 [Dalších 20 >>] 
 Zakladna omacka na spagety (od argentinskych talianov)bezmasé dobroty

1 stredne velka cibula - nadrobno, 1 velka mrkva – nastruhat na jemno.

Osmahnut na oleji (mal by byt olivovy podla talianov, ale ja ju robim aj na obycajnom), podusit. Pridat paradajkovy pretlak, osolit, okorenit, pridat za lyzicu cukru, bobkovy list a cele korenie, pripadne bujon a povarit. Ked je hotova, vybrat cele korenie a bobkovy list a pridat 2-3 roztlacene struciky cesnaku.

Variacie: da sa pridat maso (aj hotove z predchadzajuceho dna, tuniak alebo ina zelenina)

 

Hodi sa na cestoviny, alebo na gnocchi.
Více ...
Vložil: ZuziP dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bramborový gulášbezmasé dobroty

suroviny: brambory, cibule, párky nebo točený salám, cibule, česnek, sladká paprika, majoránka sůl, hl. mouka, olej, voda

postup: na oleji spěníme cibulku, přidáme nakrájený párky a opeřeme, posypeme paprikou, zamícháme, zalejme vodou, přidáme nakrájené brambory, lisovaný česnek, majoránku, sůl a vaříme dokud nejsou brambory uvařené, zahustíme moukou a a podáváme s pečivem

Více ...
Vložil: macinam dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 CHLUPATÉ KNEDLÍKYknedlíky

Potřebujeme: brambory, 1 vejce, sůl, polohrubou a hrubou mouku Nastrouháme asi 8 větších brambor, osolíme, vmícháme vejce, polohrubou a trochu hrubé mouky, až vznikne hustší těstíčko. Lžící vykrajujeme knedlíčky a vkládáme do vařící osolené vody (zkusím jedene nebo dva a když se to ve vodě rozsypává, přidám mouku). Vaříme asi pět minut, když vyplavou na povrch, ještě chvilku povaříme.

Více ...
Vložil: Brunhilda dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čertybezmasé dobroty

Na čerty potřebujem klasické bramborákové těsto ,ale přidáme kypřící prášek.

A smažíme na větším množstvím oleje jde to i ve fryťáku.Nabíráme jen mezi dvě lžíce a hned házíme do rozpáleného omastku.Nafouknou se z toho takové střapaté koule.

Moc dobré jen k vínu a nebo i k tomu guláši na divoko.

Více ...
Vložil: Holajda/Jiřinka98 a dvojčata02 dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Česnečka I.polévky

suroviny:  brambory na kostičky, bujón (vegeta) , párek (točák) na kostičky, česnek, majoránka,  pepř,  lžíce sádla

postup:  Dáme vařit brambory do bujónu, posléze přidáme párek a ochutíme kořením a česnekem. Když je vše měkké, přidáme lžíci sádla.

 

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Uzená polévkapolévky

suroviny: uzené maso nebo kosti, bujón, sůl, pepř, dětská krupička, vejce

postup: Dáme vařit uzené maso, které nejprve hodně omyjeme aby nebylo příliš slané, do bujónu. Když je měkké vyjmeme a pokrájíme a necháme někde mimo. Vývar scedíme a dáme vařit. Dochutíme a do vroucího vývaru přisypáváme za stálého míchání dětskou krupičku a tím zahušťujeme. Nakonec už do hotové polévky rozklepneme vejce a vrátíme maso.

Pozor :  nezahušťujeme příliš, neb do druhého dne sama zhoustne :)

 

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí roládamasové recepty

suroviny: kuře, houby, tuk, vejce, sůl, vegeta, oregano, anglická slanina (nemusí), cibule
nádivka: na tuk dáme vysmahnout houby a uděláme jako-by smaženici, ale s malým počtem vajíček. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a vegetou. Do hotové vychladlé nádivky přidáme ještě syrové vejce.

postup:  Kuře vykostíme tak aby zůstala neporušena kůže. Maso rozvnoměrně rozprostřeme na celé kuře. Osolíme. Poklademe plátky anglické a navrch dáme nádivku. Zavineme kuře a omotáme nití. Posypeme solí a oreganem a dáme péci (remoska, trouba). Okolo dáme zbylé houby a cibuli.
Pak už se jen asi hodinu těšíme!
Lze i barevně doladit a do nádivky přidat kukuřici, či hrášek :)

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 listové těsto s párkemslané dobroty

Listové těsto rozválíme na placku . Placku nakrájíme na proužky. Na proužky dáme hořčiči,kečup,sýr na strouhání a na to dáme párečky a smotáme je do těsta.(vzniknou takové trubičky) Těsto pomažeme vejcem ,posypeme kmínem,sez.semínkem a nebo mákem a dáme pejct. Přejudobrou chuť.

Více ...
Vložil: Hana + 3 dětičky dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bílá polévka z králíka či hubpolévky

suroviny: králík, bujón, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, vejce, hladká mouka, mléko (smetana)

postup: Králíka dáme vařit s bujónem a kořením do měkka. Vyjmeme a obereme a nakrájíme. necháme mimo. Vývar přecedíme a dáme zpět vařit. Dochutíme vývar a rozkvrdláme hl.mouku s mlékem, které pak vlijeme do vroucí polévky. Necháme přejít varem, odstavíme a rozklepneme do něj vejce. Dle množství i několik. Moc nemícháme aby vejce zůstalo v kusech. Vrátíme maso zpět.
Mléko se dá nahradit i smetanou, je to lepší.
Může se nakonec přidat i trochu octa - pikantní.
Králíka lze nahradit houbama, ale pak to nemůžeme cedit a koření musíme počítat a hledat :)

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pizza štrůdlslané dobroty

Suroviny: listové těsto,olej, strouhanka, vejce, paprika, tvrdý sýr, klobása(jakákoliv uzenina),pórek, cibule, česnek, sůl, pepř

Směs: zesklovatělou cibulku necháme vychladnout, přidáme 2 celá vejce, dále vše nadrobno pokrájené klobásu, papriku-barevnou (červená,oranžová), pórek, nastrouhaný tvrdý sýr, 1stroužek česneku,sůl,pepř - vše smícháme

Směs můžeme libovolně podle chuti,nebo podle toho co máme doma měnit. Např. je to výborné s houbovou smaženicí (na plnění ji uděláme trochu řidší).

Listové těsto rozválíme, potřeme trošku olejem a trochu posypeme strouhankou. Dáme na něj směs a uděláme závin (stejně jako jablečný štrůdl). Potřeme žloutkem (popř.celým vejcem) a dáme péct. Krájíme jako štrůdl.

Více ...
Vložil: Iňule dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 50] Poslední články ze všech deníků 5160 z 80 [Dalších 20 >>] 

Upozornění:
Dalších 17 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.