Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • **** MGS VYSOČINA - podzim 2008 ****  (2 články)
  • *****Vzkazy jen pro Přátelé  (6 článků)
  • ***REGRESNÍ TERAPIE***  (7 článků)
  • ***Srazík - SEČSKÁ PŘEHRADA 10/09***  (1 článek)
  • **Tip na dovolenou v zahraničí  (1 článek)
  • *Internetové obchody - miminka  (3 články)
  • *Receptíky pro celou rodinu  (12 článků)
  • *Říkadla  (3 články)
  • *Znamení našich bříšek  (1 článek)
  • /KONTAKTY  (2 články)
    kvůli soukromí údaje posílejte na adresu:
    cervencovky2006@seznam.cz
  • /SRAZÍKY  (9 článků)
    prosím účastnice, aby se domlouvaly přímo
    přes článečky v deníku, ne přes vzkazy!
    DÍKY! číst může každý, vkládat přátelé
  • /TABULKA VÁHOVÝCH PŘÍRŮSTKŮ  (9 článků)
    Jak nám ty naše miminka pěkně rostou.
  • /Vkládání videa  (1 článek)
  • /VZKAZY PRO PŘÁTELE  (8 článků)
  • Adél  (8 článků)
  • Ajuska  (5 článků)
  • Annaj  (9 článků)
  • Babulka  (1 článek)
  • Dana+ Žofka 
  • EliM  (1 článek)
  • firstovka  (2 články)
  • Gabča  (1 článek)
  • Hanka76  (2 články)
  • Ipča 
  • Ivuša  (2 články)
  • Jana a Vendulka  (3 články)
  • Janča, Kubík  (3 články)
  • Kačírek  (1 článek)
  • Kosicek  (6 článků)
  • Kotatko  (6 článků)
  • Leonie  (4 články)
  • maggi  (1 článek)
  • Marta P.  (1 článek)
  • Marťas 
  • Máťa  (5 článků)
  • Mikysek  (2 články)
  • Mirka  (2 články)
  • Nadi  (1 článek)
  • Péťa  (3 články)
  • Petullka   (12 článků)
  • Renča78  (1 článek)
  • Romana  (1 článek)
  • Sis  (3 články)
  • Slávka  (2 články)
  • Ssimulka  (2 články)
  • Stáňa+ Matyáš + Tadeáš  (1 článek)
  • Terka-Nicolka  (6 článků)
  • v Žany  (1 článek)
  • vercah  (2 články)
  • Verkaa  (2 články)
  • ZP-Ála  (7 článků)
  • ZP-Alusha  (1 článek)
  • ZP-andilekno1  (7 článků)
  • ZP-Babulka + 1  (1 článek)
  • ZP-Berčík  (2 články)
  • ZP-Colette  (1 článek)
  • ZP-Evkax 
  • ZP-Garynka  (3 články)
  • ZP-Hanka2+ Fillípek 
  • ZP-Helle + Dvídek  (3 články)
  • ZP-Jájinku  (1 článek)
  • ZP-Jeniferx  (4 články)
  • ZP-Káčulka+prcek 
  • ZP-Kajina*76  (1 článek)
  • ZP-Katuska  (1 článek)
  • ZP-Kejli  (3 články)
  • ZP-Klára   (2 články)
  • ZP-Kulička  (4 články)
  • ZP-Lena + Kristýnka  (2 články)
  • ZP-Leňa26  (1 článek)
  • ZP-Lucka Terka  (1 článek)
  • ZP-Martina+M+M  (1 článek)
  • ZP-Maruška  (5 článků)
  • ZP-Mikeska  (1 článek)
  • ZP-Pecáci   (3 články)
  • ZP-Pet 
  • ZP-Petra Kacka  (1 článek)
  • ZP-Sarka+Anezka  (1 článek)
  • ZP-Simča a Karolínka  (6 článků)
  • zz Červencovky 2006 - správce  (2 články)
  • zz Podklady diskuze 
  • zz Zdrojáky tabulek  (1 článek)

[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 122 [Dalších 102 >>] 
 Obyčejný kynutý knedlík*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

350-400 ml mléka nebo vody 700g pšeničné mouky hrubé 30g čerstvého droždí 1 vejce 1 lžička cukru 1 lžička soli sůl do vody na vaření Vše dejte do DP a zapněte program Kynutá těsta. Poté vyndejte, na vále zpracujte, udělejte 2 šišky, nechte ještě chvíli pod utěrkou kynout. Můžete vařit ve vodě nebo nad párou. Můj tip: Do pekáče co máte na pečení masa dejte trochu vody, 2 kulaté mřížky vedle sebe (koupíte běžně v SOS za 39,- Kč), na to utěrku a jak začne voda vařit, dejte 2 šišky a vařte nad párou 10-20 minut. Přikryjete druhou částí pekáče a máte knedlíky dlouhý a velký, ještě lepší jak z obchodu. Viz foto. Z tohoto těsta uděláte i sladké knedlíky a houskové knedlíky - zapracujete do těsta kostičky suché nebo osmažené housky.

Více ...
Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 5.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Celozrnný kynutý knedlík*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

320-350 ml vody 500g čerstvě mleté (nebo koupené) špaldové nebo pšeničné mouky celozrnné 60g sójové mouky hladké plnotučné 1 lžička olivového oleje 3,5g sušeného droždí špetka cukru 1/4 lžičky soli sůl do vody na vaření Vše dejte do DP a zapněte program Kynutá těsta. Poté vyndejte, na vále zpracujte, udělejte 2 šišky, nechte ještě chvíli pod utěrkou kynout. Můžete vařit ve vodě nebo nad párou. Můj tip: Do pekáče co máte na pečení masa dejte trochu vody, 2 kulaté mřížky vedle sebe (koupíte běžně v SOS za 39,- Kč), na to utěrku a jak začne voda vařit, dejte 2 šišky a vařte nad párou 10-20 minut. Přikryjete druhou částí pekáče a máte knedlíky dlouhý a velký, ještě lepší jak z obchodu.

Více ...
Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 5.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bílý chléb dokonalý*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

1 vejce 200 ml mléka 100 ml vody 25g rozpuštěného másla (já nerozpouštím) 2 lžičky soli 1 lžička cukru 500g hladké mouky 1 lžička droždí Program základní, kůrka střední, 1000g Tento chlebík je opravdu výborný, komu jsem dala ochutnat, hned chtěl recept! Doporučuju vyzkoušet a uvidíte, že bude chutnat..... Jen bych to nekombinovala z celozrnnou moukou. Asi by to nebylo ono, nevím!

Více ...
Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 5.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Masopustní koblížky*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

300ml mléka, špetka soli, 3 lžíce rumu, 100g másla, 8 žloutků (rozšlehat ve změklém másle), 60g cukru, 400g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 1 kostka čerstvého droždí, marmeláda na pečení.

Půl hodiny před skončením programu už ale poleze těsto z pekárny (nezapomeňte hlídat!! :-) anebo dejte poloviční dávku... I tak jich bude dost...) Po vykynutí a vyválení asi 1cm silné placky vykrájíme skleničkou kolečka, naneseme marmeládu, prázdným kolečkem překryjeme, okraje stiskneme a přesahující těsto skleničkou odkrojíme. Necháme ještě asi 20min. kynout, smažíme po obou stranách (začínejte tou vrchní, aby se nešklebily...) do zlatova a pocukrujeme...

Více ...
Vložil: Máťa + 2 + // dne 5.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Balkánský domácí chléb*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

350 ml vody, 1 vejce, 600g hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžičky cukru, 1,5 lžičky sušeného droždí Program zádklaní, kůrka dle chuti, hmotnost 1000g Ze stejného těsta si můžeme v troubě upéct chutné houstičky či bagetky.

Více ...
Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 26.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pšeničný celozrnný bochník*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

U tohoto chlebíčku vám napíšu 2 recepty. Jeden bude přesně dle kuchařky a druhý bude jak jsem si ho upekla a upravila já a ten je i viz foto. Ještě chci doplnit, že manžel mi koupil Celaskon 500mg. Ale v kuchařce je 200mg, takže jsem dávala 1/2 Celaskonu. To jen aby vás to nemátlo. Dle kuchařky: 400ml vody, 1 tableta Celskonu 200mg, 600g pšeničné mouky celozrnné, 1 lžička přírodního cukru, 2 lžičky soli, 1,5 lžičky droždí, 1/2 lžičky anýzu, 1 lžička kmínu, možno přidat i semínka dle chuti. Dle Leonie: 400ml vody, 1/2 tablety Celaskonu (jelikož ten můj má 500mg), 200 g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 200 g celozrnné mouky žitné, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1,5 lžičky droždí, 1 lžička kmínu a po zaznění signálu jsem dala semínka. Program základní, kůrka dle chuti, hmotnou 1000g. Dle kuchařky program celozrnný, kůrka dle chuti, hmotnost 1000g

Více ...
Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 26.1.2008| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Oříškovo-švestkový chlebík *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

350ml vody, 2 lžičky soli, 250g hladké mouky, 125g žitné celozrnné mouky, 125g pšeničné celozrnné mouky, 2 lžičky sušeného (nebo půlku normálního) droždí, 100g vlašských ořechů nalámaných na větší kousky v ruce (dala jsem podle oka, ale asi víc než 100g... a je dobré jich více namíchat - např. para ořechy jsou super :-) ) - přisypat až po pípnutí, 100g pokrájených sušených švestek - také až po pípnutí. Program základní, vel. střední, kůrka střední.

Chlebík je úplně super k sýrům nebo různým pomazánkám, aby vynikla chuť těch ořechů a švestek.

Více ...
Vložil: Máťa + 2 + // dne 26.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kladenský chléb*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

350 ml vody, 1 tableta Celaskonu, 500 g hladké mouky, 30 g solamylu, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička sušeného droždí. Na dno formy nalijeme vodu a rozpustíme v ní Celaskon. Pak zbytek surovin dáme v uvedeném pořadí. Program ZÁKLADNÍ, hmotnost 1000g, kůrku dle chuti. Já jsem dala 300 g hladké mouky, a 200 g celozrnné mouky žitné. Chleba je opravdu výborný. Vyzkoušejte ho!!!

Více ...
Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 24.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Celaskon - k čemu slouží?*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Tento článek opisuju z knihy receptů Domácí pekárna od Pavly Momčilové Asi se pozastavíte nad tím, že v některých recepturách je uvedena ,,kyselina askorbová,, = CELASKON. Kyselina askorbová (Celaskon) patří mezi antioxidanty, v kynutých těstech spočívá účinek antioxidantů ve zpevnění lepku, čili slouží ke zvýšení schopnosti těsta zadržovat kypřící plyny při kynutí. Mám to odzkoušené a musím říct, že je to super zlepšovák a chleba i různé moučníky jsou naprosto dokonalé. Nadýchané a taky vydrží dlouho čerstvé. Já jsem Celaskon nahradila šumivými tabletami Vitamín C od firmy Libolo, z Penny marketu. (20 tablet za 15,90). Pročítala jsem na netu příbalový leták na Celaskon a porovnávala s tím od firmy Libolo, a složení je podobné, né-li stejné. Takže PEČENÍ ZDAR!!!!

Více ...
Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 24.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tmavý chléb se semínky II.*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

250ml mléka, 60ml vody, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce kmínu, 1 lžíčka cukru, 2 lžičky soli, 200g hladké mouky, 200g chlebové žitné mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 1 lžička sušeného droždí, slunečnice, dýňová semínka, sezam... Program klasik, kůrka střední, vel. II

Více ...
Vložil: Červencovky2006-správce dne 14.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 122 [Dalších 102 >>] 

Upozornění:
Dalších 230 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.