|
Všechny naše deníky
-
**** MGS VYSOČINA - podzim 2008 ****
(2 články)
|
-
*****Vzkazy jen pro Přátelé
(6 článků)
|
-
***REGRESNÍ TERAPIE***
(7 článků)
|
-
***Srazík - SEČSKÁ PŘEHRADA 10/09***
(1 článek)
|
-
**Tip na dovolenou v zahraničí
(1 článek)
|
|
|
-
*Internetové obchody - miminka
(3 články)
|
|
|
|
|
|
|
-
*Receptíky pro celou rodinu
(12 článků)
|
|
|
-
*Říkadla
(3 články)
|
|
|
|
|
|
|
-
*Znamení našich bříšek
(1 článek)
|
-
/KONTAKTY
(2 články)
kvůli soukromí údaje posílejte na adresu: cervencovky2006@seznam.cz
|
-
/SRAZÍKY
(9 článků)
prosím účastnice, aby se domlouvaly přímo
přes článečky v deníku, ne přes vzkazy!
DÍKY! číst může každý, vkládat přátelé
|
-
/TABULKA VÁHOVÝCH PŘÍRŮSTKŮ
(9 článků)
Jak nám ty naše miminka pěkně rostou.
|
|
-
/Vkládání videa
(1 článek)
|
-
/VZKAZY PRO PŘÁTELE
(8 článků)
|
-
Adél
(8 článků)
|
-
Ajuska
(5 článků)
|
-
Annaj
(9 článků)
|
|
|
-
EliM
(1 článek)
|
-
firstovka
(2 články)
|
-
Gabča
(1 článek)
|
-
Hanka76
(2 články)
|
-
Ipča
|
-
Ivuša
(2 články)
|
-
Jana a Vendulka
(3 články)
|
-
Janča, Kubík
(3 články)
|
-
Kačírek
(1 článek)
|
-
Kosicek
(6 článků)
|
-
Kotatko
(6 článků)
|
-
Leonie
(4 články)
|
-
maggi
(1 článek)
|
-
Marta P.
(1 článek)
|
-
Marťas
|
-
Máťa
(5 článků)
|
-
Mikysek
(2 články)
|
-
Mirka
(2 články)
|
|
-
Péťa
(3 články)
|
-
Petullka
(12 článků)
|
-
Renča78
(1 článek)
|
|
-
Sis
(3 články)
|
-
Slávka
(2 články)
|
-
Ssimulka
(2 články)
|
-
Stáňa+ Matyáš + Tadeáš
(1 článek)
|
-
Terka-Nicolka
(6 článků)
|
-
v Žany
(1 článek)
|
-
vercah
(2 články)
|
-
Verkaa
(2 články)
|
-
ZP-Ála
(7 článků)
|
-
ZP-Alusha
(1 článek)
|
-
ZP-andilekno1
(7 článků)
|
-
ZP-Babulka + 1
(1 článek)
|
-
ZP-Berčík
(2 články)
|
-
ZP-Colette
(1 článek)
|
-
ZP-Evkax
|
-
ZP-Garynka
(3 články)
|
-
ZP-Hanka2+ Fillípek
|
-
ZP-Helle + Dvídek
(3 články)
|
-
ZP-Jájinku
(1 článek)
|
-
ZP-Jeniferx
(4 články)
|
-
ZP-Káčulka+prcek
|
-
ZP-Kajina*76
(1 článek)
|
-
ZP-Katuska
(1 článek)
|
-
ZP-Kejli
(3 články)
|
-
ZP-Klára
(2 články)
|
-
ZP-Kulička
(4 články)
|
-
ZP-Lena + Kristýnka
(2 články)
|
|
-
ZP-Lucka Terka
(1 článek)
|
-
ZP-Martina+M+M
(1 článek)
|
-
ZP-Maruška
(5 článků)
|
-
ZP-Mikeska
(1 článek)
|
-
ZP-Pecáci
(3 články)
|
-
ZP-Pet
|
-
ZP-Petra Kacka
(1 článek)
|
-
ZP-Sarka+Anezka
(1 článek)
|
-
ZP-Simča a Karolínka
(6 článků)
|
-
zz Červencovky 2006 - správce
(2 články)
|
-
zz Podklady diskuze
|
-
zz Zdrojáky tabulek
(1 článek)
|
| |
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 122 [Dalších 102 >>]
|
| Obyčejný kynutý knedlík | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 350-400 ml mléka nebo vody
700g pšeničné mouky hrubé
30g čerstvého droždí
1 vejce
1 lžička cukru
1 lžička soli
sůl do vody na vaření
Vše dejte do DP a zapněte program Kynutá těsta. Poté vyndejte, na vále zpracujte, udělejte 2 šišky, nechte ještě chvíli pod utěrkou kynout. Můžete vařit ve vodě nebo nad párou.
Můj tip: Do pekáče co máte na pečení masa dejte trochu vody, 2 kulaté mřížky vedle sebe (koupíte běžně v SOS za 39,- Kč), na to utěrku a jak začne voda vařit, dejte 2 šišky a vařte nad párou 10-20 minut. Přikryjete druhou částí pekáče a máte knedlíky dlouhý a velký, ještě lepší jak z obchodu. Viz foto.
Z tohoto těsta uděláte i sladké knedlíky a houskové knedlíky - zapracujete do těsta kostičky suché nebo osmažené housky. |
| Více ... |
| Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 5.3.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Celozrnný kynutý knedlík | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
320-350 ml vody
500g čerstvě mleté (nebo koupené) špaldové nebo pšeničné mouky celozrnné
60g sójové mouky hladké plnotučné
1 lžička olivového oleje
3,5g sušeného droždí
špetka cukru
1/4 lžičky soli
sůl do vody na vaření
Vše dejte do DP a zapněte program Kynutá těsta. Poté vyndejte, na vále zpracujte, udělejte 2 šišky, nechte ještě chvíli pod utěrkou kynout. Můžete vařit ve vodě nebo nad párou.
Můj tip: Do pekáče co máte na pečení masa dejte trochu vody, 2 kulaté mřížky vedle sebe (koupíte běžně v SOS za 39,- Kč), na to utěrku a jak začne voda vařit, dejte 2 šišky a vařte nad párou 10-20 minut. Přikryjete druhou částí pekáče a máte knedlíky dlouhý a velký, ještě lepší jak z obchodu. |
| Více ... |
| Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 5.3.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Bílý chléb dokonalý | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
1 vejce
200 ml mléka
100 ml vody
25g rozpuštěného másla (já nerozpouštím)
2 lžičky soli
1 lžička cukru
500g hladké mouky
1 lžička droždí
Program základní, kůrka střední, 1000g
Tento chlebík je opravdu výborný, komu jsem dala ochutnat, hned chtěl recept! Doporučuju vyzkoušet a uvidíte, že bude chutnat..... Jen bych to nekombinovala z celozrnnou moukou. Asi by to nebylo ono, nevím! |
| Více ... |
| Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 5.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Masopustní koblížky | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 300ml mléka, špetka soli, 3 lžíce rumu, 100g másla, 8 žloutků (rozšlehat ve změklém másle), 60g cukru, 400g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 1 kostka čerstvého droždí, marmeláda na pečení.
Půl hodiny před skončením programu už ale poleze těsto z pekárny (nezapomeňte hlídat!! :-) anebo dejte poloviční dávku... I tak jich bude dost...) Po vykynutí a vyválení asi 1cm silné placky vykrájíme skleničkou kolečka, naneseme marmeládu, prázdným kolečkem překryjeme, okraje stiskneme a přesahující těsto skleničkou odkrojíme. Necháme ještě asi 20min. kynout, smažíme po obou stranách (začínejte tou vrchní, aby se nešklebily...) do zlatova a pocukrujeme... |
| Více ... |
| Vložil: Máťa + 2 + // dne 5.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Balkánský domácí chléb | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 350 ml vody, 1 vejce, 600g hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžičky cukru, 1,5 lžičky sušeného droždí
Program zádklaní, kůrka dle chuti, hmotnost 1000g
Ze stejného těsta si můžeme v troubě upéct chutné houstičky či bagetky. |
| Více ... |
| Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 26.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pšeničný celozrnný bochník | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 U tohoto chlebíčku vám napíšu 2 recepty. Jeden bude přesně dle kuchařky a druhý bude jak jsem si ho upekla a upravila já a ten je i viz foto. Ještě chci doplnit, že manžel mi koupil Celaskon 500mg. Ale v kuchařce je 200mg, takže jsem dávala 1/2 Celaskonu. To jen aby vás to nemátlo. Dle kuchařky: 400ml vody, 1 tableta Celskonu 200mg, 600g pšeničné mouky celozrnné, 1 lžička přírodního cukru, 2 lžičky soli, 1,5 lžičky droždí, 1/2 lžičky anýzu, 1 lžička kmínu, možno přidat i semínka dle chuti. Dle Leonie: 400ml vody, 1/2 tablety Celaskonu (jelikož ten můj má 500mg), 200 g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 200 g celozrnné mouky žitné, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1,5 lžičky droždí, 1 lžička kmínu a po zaznění signálu jsem dala semínka. Program základní, kůrka dle chuti, hmotnou 1000g. Dle kuchařky program celozrnný, kůrka dle chuti, hmotnost 1000g |
| Více ... |
| Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 26.1.2008 | | 1 komentář | Přidej komentář |  |
|
|
| Oříškovo-švestkový chlebík | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 350ml vody, 2 lžičky soli, 250g hladké mouky, 125g žitné celozrnné mouky, 125g pšeničné celozrnné mouky, 2 lžičky sušeného (nebo půlku normálního) droždí, 100g vlašských ořechů nalámaných na větší kousky v ruce (dala jsem podle oka, ale asi víc než 100g... a je dobré jich více namíchat - např. para ořechy jsou super :-) ) - přisypat až po pípnutí, 100g pokrájených sušených švestek - také až po pípnutí. Program základní, vel. střední, kůrka střední.
Chlebík je úplně super k sýrům nebo různým pomazánkám, aby vynikla chuť těch ořechů a švestek. |
| Více ... |
| Vložil: Máťa + 2 + // dne 26.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kladenský chléb | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
350 ml vody, 1 tableta Celaskonu, 500 g hladké mouky, 30 g solamylu, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička sušeného droždí.
Na dno formy nalijeme vodu a rozpustíme v ní Celaskon. Pak zbytek surovin dáme v uvedeném pořadí. Program ZÁKLADNÍ, hmotnost 1000g, kůrku dle chuti.
Já jsem dala 300 g hladké mouky, a 200 g celozrnné mouky žitné. Chleba je opravdu výborný. Vyzkoušejte ho!!! |
| Více ... |
| Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 24.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Celaskon - k čemu slouží? | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
Tento článek opisuju z knihy receptů Domácí pekárna od Pavly Momčilové
Asi se pozastavíte nad tím, že v některých recepturách je uvedena ,,kyselina askorbová,, = CELASKON. Kyselina askorbová (Celaskon) patří mezi antioxidanty, v kynutých těstech spočívá účinek antioxidantů ve zpevnění lepku, čili slouží ke zvýšení schopnosti těsta zadržovat kypřící plyny při kynutí.
Mám to odzkoušené a musím říct, že je to super zlepšovák a chleba i různé moučníky jsou naprosto dokonalé. Nadýchané a taky vydrží dlouho čerstvé.
Já jsem Celaskon nahradila šumivými tabletami Vitamín C od firmy Libolo, z Penny marketu. (20 tablet za 15,90). Pročítala jsem na netu příbalový leták na Celaskon a porovnávala s tím od firmy Libolo, a složení je podobné, né-li stejné.
Takže PEČENÍ ZDAR!!!! |
| Více ... |
| Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 24.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tmavý chléb se semínky II. | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 250ml mléka, 60ml vody, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce kmínu, 1 lžíčka cukru, 2 lžičky soli, 200g hladké mouky, 200g chlebové žitné mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 1 lžička sušeného droždí, slunečnice, dýňová semínka, sezam...
Program klasik, kůrka střední, vel. II |
| Více ... |
| Vložil: Červencovky2006-správce dne 14.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 122 [Dalších 102 >>] Upozornění: Dalších 230 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|