Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • **** MGS VYSOČINA - podzim 2008 ****  (2 články)
  • *****Vzkazy jen pro Přátelé  (6 článků)
  • ***REGRESNÍ TERAPIE***  (7 článků)
  • ***Srazík - SEČSKÁ PŘEHRADA 10/09***  (1 článek)
  • **Tip na dovolenou v zahraničí  (1 článek)
  • *Internetové obchody - miminka  (3 články)
  • *Receptíky pro celou rodinu  (12 článků)
  • *Říkadla  (3 články)
  • *Znamení našich bříšek  (1 článek)
  • /KONTAKTY  (2 články)
    kvůli soukromí údaje posílejte na adresu:
    cervencovky2006@seznam.cz
  • /SRAZÍKY  (9 článků)
    prosím účastnice, aby se domlouvaly přímo
    přes článečky v deníku, ne přes vzkazy!
    DÍKY! číst může každý, vkládat přátelé
  • /TABULKA VÁHOVÝCH PŘÍRŮSTKŮ  (9 článků)
    Jak nám ty naše miminka pěkně rostou.
  • /Vkládání videa  (1 článek)
  • /VZKAZY PRO PŘÁTELE  (8 článků)
  • Adél  (8 článků)
  • Ajuska  (5 článků)
  • Annaj  (9 článků)
  • Babulka  (1 článek)
  • Dana+ Žofka 
  • EliM  (1 článek)
  • firstovka  (2 články)
  • Gabča  (1 článek)
  • Hanka76  (2 články)
  • Ipča 
  • Ivuša  (2 články)
  • Jana a Vendulka  (3 články)
  • Janča, Kubík  (3 články)
  • Kačírek  (1 článek)
  • Kosicek  (6 článků)
  • Kotatko  (6 článků)
  • Leonie  (4 články)
  • maggi  (1 článek)
  • Marta P.  (1 článek)
  • Marťas 
  • Máťa  (5 článků)
  • Mikysek  (2 články)
  • Mirka  (2 články)
  • Nadi  (1 článek)
  • Péťa  (3 články)
  • Petullka   (12 článků)
  • Renča78  (1 článek)
  • Romana  (1 článek)
  • Sis  (3 články)
  • Slávka  (2 články)
  • Ssimulka  (2 články)
  • Stáňa+ Matyáš + Tadeáš  (1 článek)
  • Terka-Nicolka  (6 článků)
  • v Žany  (1 článek)
  • vercah  (2 články)
  • Verkaa  (2 články)
  • ZP-Ála  (7 článků)
  • ZP-Alusha  (1 článek)
  • ZP-andilekno1  (7 článků)
  • ZP-Babulka + 1  (1 článek)
  • ZP-Berčík  (2 články)
  • ZP-Colette  (1 článek)
  • ZP-Evkax 
  • ZP-Garynka  (3 články)
  • ZP-Hanka2+ Fillípek 
  • ZP-Helle + Dvídek  (3 články)
  • ZP-Jájinku  (1 článek)
  • ZP-Jeniferx  (4 články)
  • ZP-Káčulka+prcek 
  • ZP-Kajina*76  (1 článek)
  • ZP-Katuska  (1 článek)
  • ZP-Kejli  (3 články)
  • ZP-Klára   (2 články)
  • ZP-Kulička  (4 články)
  • ZP-Lena + Kristýnka  (2 články)
  • ZP-Leňa26  (1 článek)
  • ZP-Lucka Terka  (1 článek)
  • ZP-Martina+M+M  (1 článek)
  • ZP-Maruška  (5 článků)
  • ZP-Mikeska  (1 článek)
  • ZP-Pecáci   (3 články)
  • ZP-Pet 
  • ZP-Petra Kacka  (1 článek)
  • ZP-Sarka+Anezka  (1 článek)
  • ZP-Simča a Karolínka  (6 článků)
  • zz Červencovky 2006 - správce  (2 články)
  • zz Podklady diskuze 
  • zz Zdrojáky tabulek  (1 článek)

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 122 [Dalších 92 >>] 
 Honzovy buchty do světa*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g polohrubé mouky, 250ml mléka, 200ml oleje, 2 celá vejce, 3lžíce cukru, 1sáček sušeného droždí (10g) nebo 1 balíček droždí (42g), 1 prášek do pečiva (díky němu vydrží buchty krásně měkké i druhý den), citrónová kůra, muškátový oříšek (nastrouháme), špetka soli, na pomaštění sádlo a moučkový cukr na posypání
Náplň: tvaroh, mák, povidla atd.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zaděláme těsto v domácí pekárně. Po vykynutí těsta rozdělíme na stejné dílky a plníme náplní (makovou, tvarohovou, povidlovou-kdo co má rád:-)). Hotové buchty namáčíme v rozehřátém sádle(!) a dáváme do pekáče. Necháme ještě asi 20minut vykynout. Já dělám veliké a hoooooooodně náplně, tak z jedné dávky vystačí asi na 16 buchet (pokud děláte malé vystačí asi na 24ks). Pečeme v troubě asi na 150stupňů tak 50minut do zlatova. Ihned po vyndání z trouby ještě horké buchty potřeme mlékem (s rumem :oD), aby změkly. Nakonec hodně pocukrujeme moučkovým cukrem. Buchty díky sádlu nejsou suché a moc dobré. Toto kynuté těsto lze použít i na koláče.

Více ...
Vložil: Liz1 dne 14.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohové buchty*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml vlažného mléka, 150g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 2 lžíce citronové šťávy, 500g hladké mouky, 50g cukru, 1 sáček vanilinového cukru, špetku soli, 2 lžičky sušeného droždí
Náplň: 1 tvaroh (ne ve vaničce, ten je řídký)1 žloutek, 2-3 lžíce cukru moučka, hrozinky, tuhý sníh z bílku, vše smíchat, pokud je pořád řídký, tak se může zahustit pudinkovým práškem

POSTUP PŘÍPRAVY

Program Těsto Náplň povidla, tvaroh, nebo mák - jsou též výborné. Při vytvarování buchet, každou potřít po stranách rozehřátým máslem, až bude pekáč plný, tak ještě potřít shora, aby se buchty k sobě nelepili. />

Více ...
Vložil: Červencovky2006-správce dne 14.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tmavý chléb se semínky*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

250ml mléka, 60ml vody, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce kmínu, 1 lžíčka cukru, 2 lžičky soli, 200g hladké mouky, 200g chlebové žitné mouky, 100g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička sušeného droždí, 3 lžíce dýňových semínek, 3 lžíce slunečnice.

Program celozrnný, kůrka střední, vel. střední.

Více ...
Vložil: Máťa + 2 + // dne 12.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Výtečná sekaná s bramborákem*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny:

1,3kg mletého masa
1 kostka Masoxu (rozpuštěná ve 300 ml teplé vody)
2 vejce
mletý pepř
mírně dosolit (podle chuti)
a místo strouhankou zahustit Bramborákem v prášku (Natura).Ten sekanou dochutí a ovoní.
Může se přidat i troška prášku do pečiva, sekaná je pak nadýchanější.

Postup:

Zamíchat můžeme nechat buď v pekárně, ale pak musíme lovit háky, nebo zamícháme vedle v misce a "překydneme" do DP
Sekanou jsem pekla 1h a 40min, je krásně nadýchaná a šťavnatá. Fakt nejlepší jakou jsem kdy jedla!!!

Nastavení pekárny: Program Pečení

Více ...
Vložil: Liz1 dne 12.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mazanec*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

275ml mléka, 100g rozpuštěného másla nebo Hery, 500g polohrubé mouky, 6 lžic cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička soli, 1 vrchovatá lžička sušeného droždí, rozinky, na posypání moučk. cukr. Program základní, kůrka střední.

Při míchání hlídáme, když by byl řídký, nutno přisypat trochu mouky.

Více ...
Vložil: Máťa + 2 + // dne 8.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Celozrnný chleba*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 350 ml mléka 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 1,5 lžička chlebového koření(kdo nemá tak kmín) 1 lžička soli 1 lžička cukru 200g hladké mouky 150g celozrnné žitné mouky 150g celozrnné pšeničné mouky 1 lžička sušeného droždí Po zapípání semínka slunečnice, sezam, dýňová (zkrátka jaká vám chutnají) Postup: Nastavení pekárny: Program Základní / velikost II / kůrka tmavá

Více ...
Vložil: JaninkaS. dne 2.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Chlebík pro taťky :-) - s lovečákem *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

300ml vlažného mléka, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička pizza koření, 360g hladké mouky, 140g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky sušeného droždí, 1 lžíce slunečnicových semínek, 1 lžíce dýňových semínek, cca 3 cm nahrubo nastrouhaného lovečáku (já ho krájím na drobné kostičky...)

Program základní, kůrka střední, velikost střední.

Více ...
Vložil: Máťa + 2 + // dne 2.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rohlíky či housky*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 500g hladké mouky 250 ml mléka špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 vejce 1,5 lžičky droždí Postup: Po nakynutí vytvarujeme rohlíky, necháme ještě 20-30 min. nakynout a pečeme v troubě 10 min. při 220°C, pak stáhneme teplotu na 170°C a dopečeme až mají zlatou barvu.

Více ...
Vložil: JaninkaS. dne 20.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Celozrnné rohlíky či housky*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 250 ml vody 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 200g celozrnné mouky (lze použít i graham) 100g hladké mouky 50g žitné mouky 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžička droždí inst. koření (např.Vegetu) Postup: Vytvarovat rohlíky, dát ještě na cca 30 min. kynout, poté dát do trouby na 220°C na cca 20 min. péct.

Více ...
Vložil: JaninkaS. dne 20.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Makovec*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 3 hrnky polohr. mouky 1-2 hrnky cukru krupice (jak kdo má rád) 1 hrnek máku 1 prášek do pečiva 1 hrnek oleje 2 vejce 1 hrnek mléka Postup: Nastavení pekárny: Program Těsto a následně Pečení (na konci pečení zkusit špejlí, kdyžtak ještě dopéct)

Více ...
Vložil: Červencovky2006-správce dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 122 [Dalších 92 >>] 

Upozornění:
Dalších 230 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.