|
Všechny naše deníky
-
**** MGS VYSOČINA - podzim 2008 ****
(2 články)
|
-
*****Vzkazy jen pro Přátelé
(6 článků)
|
-
***REGRESNÍ TERAPIE***
(7 článků)
|
-
***Srazík - SEČSKÁ PŘEHRADA 10/09***
(1 článek)
|
-
**Tip na dovolenou v zahraničí
(1 článek)
|
|
|
-
*Internetové obchody - miminka
(3 články)
|
|
|
|
|
|
|
-
*Receptíky pro celou rodinu
(12 článků)
|
|
|
-
*Říkadla
(3 články)
|
|
|
|
|
|
|
-
*Znamení našich bříšek
(1 článek)
|
-
/KONTAKTY
(2 články)
kvůli soukromí údaje posílejte na adresu: cervencovky2006@seznam.cz
|
-
/SRAZÍKY
(9 článků)
prosím účastnice, aby se domlouvaly přímo
přes článečky v deníku, ne přes vzkazy!
DÍKY! číst může každý, vkládat přátelé
|
-
/TABULKA VÁHOVÝCH PŘÍRŮSTKŮ
(9 článků)
Jak nám ty naše miminka pěkně rostou.
|
|
-
/Vkládání videa
(1 článek)
|
-
/VZKAZY PRO PŘÁTELE
(8 článků)
|
-
Adél
(8 článků)
|
-
Ajuska
(5 článků)
|
-
Annaj
(9 článků)
|
|
|
-
EliM
(1 článek)
|
-
firstovka
(2 články)
|
-
Gabča
(1 článek)
|
-
Hanka76
(2 články)
|
-
Ipča
|
-
Ivuša
(2 články)
|
-
Jana a Vendulka
(3 články)
|
-
Janča, Kubík
(3 články)
|
-
Kačírek
(1 článek)
|
-
Kosicek
(6 článků)
|
-
Kotatko
(6 článků)
|
-
Leonie
(4 články)
|
-
maggi
(1 článek)
|
-
Marta P.
(1 článek)
|
-
Marťas
|
-
Máťa
(5 článků)
|
-
Mikysek
(2 články)
|
-
Mirka
(2 články)
|
|
-
Péťa
(3 články)
|
-
Petullka
(12 článků)
|
-
Renča78
(1 článek)
|
|
-
Sis
(3 články)
|
-
Slávka
(2 články)
|
-
Ssimulka
(2 články)
|
-
Stáňa+ Matyáš + Tadeáš
(1 článek)
|
-
Terka-Nicolka
(6 článků)
|
-
v Žany
(1 článek)
|
-
vercah
(2 články)
|
-
Verkaa
(2 články)
|
-
ZP-Ála
(7 článků)
|
-
ZP-Alusha
(1 článek)
|
-
ZP-andilekno1
(7 článků)
|
-
ZP-Babulka + 1
(1 článek)
|
-
ZP-Berčík
(2 články)
|
-
ZP-Colette
(1 článek)
|
-
ZP-Evkax
|
-
ZP-Garynka
(3 články)
|
-
ZP-Hanka2+ Fillípek
|
-
ZP-Helle + Dvídek
(3 články)
|
-
ZP-Jájinku
(1 článek)
|
-
ZP-Jeniferx
(4 články)
|
-
ZP-Káčulka+prcek
|
-
ZP-Kajina*76
(1 článek)
|
-
ZP-Katuska
(1 článek)
|
-
ZP-Kejli
(3 články)
|
-
ZP-Klára
(2 články)
|
-
ZP-Kulička
(4 články)
|
-
ZP-Lena + Kristýnka
(2 články)
|
|
-
ZP-Lucka Terka
(1 článek)
|
-
ZP-Martina+M+M
(1 článek)
|
-
ZP-Maruška
(5 článků)
|
-
ZP-Mikeska
(1 článek)
|
-
ZP-Pecáci
(3 články)
|
-
ZP-Pet
|
-
ZP-Petra Kacka
(1 článek)
|
-
ZP-Sarka+Anezka
(1 článek)
|
-
ZP-Simča a Karolínka
(6 článků)
|
-
zz Červencovky 2006 - správce
(2 články)
|
-
zz Podklady diskuze
|
-
zz Zdrojáky tabulek
(1 článek)
|
| |
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 122 [Dalších 92 >>]
|
| Honzovy buchty do světa | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600g polohrubé mouky, 250ml mléka, 200ml oleje, 2 celá vejce, 3lžíce cukru, 1sáček sušeného droždí (10g) nebo 1 balíček droždí (42g), 1 prášek do pečiva (díky němu vydrží buchty krásně měkké i druhý den), citrónová kůra, muškátový oříšek (nastrouháme), špetka soli, na pomaštění sádlo a moučkový cukr na posypání Náplň: tvaroh, mák, povidla atd.
POSTUP PŘÍPRAVY
Zaděláme těsto v domácí pekárně. Po vykynutí těsta rozdělíme na stejné dílky a plníme náplní (makovou, tvarohovou, povidlovou-kdo co má rád:-)). Hotové buchty namáčíme v rozehřátém sádle(!) a dáváme do pekáče. Necháme ještě asi 20minut vykynout. Já dělám veliké a hoooooooodně náplně, tak z jedné dávky vystačí asi na 16 buchet (pokud děláte malé vystačí asi na 24ks). Pečeme v troubě asi na 150stupňů tak 50minut do zlatova. Ihned po vyndání z trouby ještě horké buchty potřeme mlékem (s rumem :oD), aby změkly. Nakonec hodně pocukrujeme moučkovým cukrem. Buchty díky sádlu nejsou suché a moc dobré. Toto kynuté těsto lze použít i na koláče. |
| Více ... |
| Vložil: Liz1 dne 14.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tvarohové buchty | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 ml vlažného mléka, 150g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 2 lžíce citronové šťávy, 500g hladké mouky, 50g cukru, 1 sáček vanilinového cukru,
špetku soli, 2 lžičky sušeného droždí Náplň: 1 tvaroh (ne ve vaničce, ten je řídký)1 žloutek, 2-3 lžíce cukru moučka, hrozinky, tuhý sníh z bílku, vše smíchat, pokud je pořád řídký, tak se může zahustit pudinkovým práškem
POSTUP PŘÍPRAVY
Program Těsto
Náplň povidla, tvaroh, nebo mák - jsou též výborné. Při vytvarování buchet, každou potřít po stranách rozehřátým máslem, až bude pekáč plný, tak ještě potřít shora, aby se buchty k sobě nelepili. /> |
| Více ... |
| Vložil: Červencovky2006-správce dne 14.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tmavý chléb se semínky | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 250ml mléka, 60ml vody, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce kmínu, 1 lžíčka cukru, 2 lžičky soli, 200g hladké mouky, 200g chlebové žitné mouky, 100g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička sušeného droždí, 3 lžíce dýňových semínek, 3 lžíce slunečnice.
Program celozrnný, kůrka střední, vel. střední. |
| Více ... |
| Vložil: Máťa + 2 + // dne 12.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Výtečná sekaná s bramborákem | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
1,3kg mletého masa 1 kostka Masoxu (rozpuštěná ve 300 ml teplé vody) 2 vejce mletý pepř mírně dosolit (podle chuti) a místo strouhankou zahustit Bramborákem v prášku (Natura).Ten sekanou dochutí a ovoní. Může se přidat i troška prášku do pečiva, sekaná je pak nadýchanější.
Postup:
Zamíchat můžeme nechat buď v pekárně, ale pak musíme lovit háky, nebo zamícháme vedle v misce a "překydneme" do DP Sekanou jsem pekla 1h a 40min, je krásně nadýchaná a šťavnatá. Fakt nejlepší jakou jsem kdy jedla!!!
Nastavení pekárny: Program Pečení |
| Více ... |
| Vložil: Liz1 dne 12.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Mazanec | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 275ml mléka, 100g rozpuštěného másla nebo Hery, 500g polohrubé mouky, 6 lžic cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička soli, 1 vrchovatá lžička sušeného droždí, rozinky, na posypání moučk. cukr. Program základní, kůrka střední.
Při míchání hlídáme, když by byl řídký, nutno přisypat trochu mouky. |
| Více ... |
| Vložil: Máťa + 2 + // dne 8.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Celozrnný chleba | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
350 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
1,5 lžička chlebového koření(kdo nemá tak kmín)
1 lžička soli
1 lžička cukru
200g hladké mouky
150g celozrnné žitné mouky
150g celozrnné pšeničné mouky
1 lžička sušeného droždí
Po zapípání semínka slunečnice, sezam, dýňová (zkrátka jaká vám chutnají)
Postup:
Nastavení pekárny: Program Základní / velikost II / kůrka tmavá
|
| Více ... |
| Vložil: JaninkaS. dne 2.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Chlebík pro taťky :-) - s lovečákem | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 300ml vlažného mléka, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička pizza koření, 360g hladké mouky, 140g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky sušeného droždí, 1 lžíce slunečnicových semínek, 1 lžíce dýňových semínek, cca 3 cm nahrubo nastrouhaného lovečáku (já ho krájím na drobné kostičky...)
Program základní, kůrka střední, velikost střední. |
| Více ... |
| Vložil: Máťa + 2 + // dne 2.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rohlíky či housky | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
500g hladké mouky
250 ml mléka
špetka cukru
1 lžička soli
3 lžíce oleje
2 vejce
1,5 lžičky droždí
Postup:
Po nakynutí vytvarujeme rohlíky, necháme ještě 20-30 min. nakynout a pečeme v troubě 10 min. při 220°C, pak stáhneme teplotu na 170°C a dopečeme až mají zlatou barvu. |
| Více ... |
| Vložil: JaninkaS. dne 20.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Celozrnné rohlíky či housky | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
250 ml vody
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
200g celozrnné mouky (lze použít i graham)
100g hladké mouky
50g žitné mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička droždí inst.
koření (např.Vegetu)
Postup:
Vytvarovat rohlíky, dát ještě na cca 30 min. kynout, poté dát do trouby na 220°C na cca 20 min. péct. |
| Více ... |
| Vložil: JaninkaS. dne 20.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Makovec | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
3 hrnky polohr. mouky
1-2 hrnky cukru krupice (jak kdo má rád)
1 hrnek máku
1 prášek do pečiva
1 hrnek oleje
2 vejce
1 hrnek mléka
Postup:
Nastavení pekárny: Program Těsto a následně Pečení (na konci pečení zkusit špejlí, kdyžtak ještě dopéct) |
| Více ... |
| Vložil: Červencovky2006-správce dne 19.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 30 z 122 [Dalších 92 >>] Upozornění: Dalších 230 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|